Hivatalos a Pioneer és a Sharp Blu-ray együttműködése

1. Oldal

A korábbi terveknek megfelelően a Pioneer és a Sharp június 25-én hivatalos szerződést kötött egy új optikai lemezes termékeket gyártó vegyesvállalat létrehozásáról.

Pioneer_Sharp_Blu-ray.jpg
A Pioneer korábbi bejelentésének megfelelően már áprilisban nyilvánosságra hozta, hogy vegyesvállalatot hoz létre a Sharp-al az optikai lemezüzletágban. A hivatalos szerződést a felek a tegnapi napon aláírták.

A hivatalos közlemény megfogalmazása szerint: „Az új vállalat célja az, hogy hatékonyabban használja ki a két cég erőforrásait az optikai lemezes készülékek iparágában, valamint az, hogy tovább bővítsék üzleti tevékenységüket ezen a területen, különösen az igen ígéretes Blu-ray lemez piacon. Az új vállalat optikai lemezmeghajtók, felvevők és lejátszók fejlesztésével, tervezésével, előállításával és értékesítésével foglalkozik majd.”

A tevékenységét október 1-én kezdő, 450 fős alkalmazotti létszámú közös vállalat neve Pioneer Digital Design and Manufacturing Corporation lesz. A 6 milliárd jen (kb. 12,4 milliárd Ft) tőkével létrehozott vállalt 66%-ban a Pioneer, 34%-ban a Sharp tulajdona, s ennek megfelelően az öttagú igazgatótanácsban az előbbi cég három fővel képviselteti magát.

Kapcsolódó linkek:

Sharp BD-HP22S: új Blu-ray lejátszó BD-Live funkcióval
Pioneer: három új Blu-ray Disc lejátszó már 2009 nyarára
Pioneer: reformtervek a Honda segítségével
A Pioneer és a Sharp októbertől egyesíti Blu-ray tevékenységét
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .