Sharp: két új Ultra HD TV az egyik THX minősítéssel

1. Oldal

A Sharp két új 152 centis (60 inch) Ultra HD TV-t mutatott be a CES 2013 kiállításon, amelyek közül az egyik ICC PURIOS képrendszerrel és a 4K TV-k közül elsőként THX minősítéssel is rendelkezik.

A korábban már 4K, sőt 8K felbontású LCD képernyőkkel is demonstráló Sharp két Ultra HD TV-t is bemutatott a CES 2013 kiállításon.

Sharp_UltraHD_TV.jpg
Ezek egyike nagyjából azonos a Japánban februártól kapható a 152 centis 4K TV-vel, amiben működik a bemenő videojelet az emberi látáshoz hasonlóan elemző, a tárgyak textúráját és térbeliségét illetve a táj perspektíváját visszaadó ICC (Integrated Cognitive Creation) képfeldolgozó technológia természetesen 4K felskálázással. Az ICC PURIOS csúcsmodell az első Ultra HD TV, ami lenyűgöző képminőségével és pontos képi jellemzőivel kiérdemelte a THX minősítést is.

A Sharp tervezi, hogy egy olcsóbb 152 centis Ultra HD TV-t is piacra visz ICC és THX címke nélkül, viszont a képernyőn Moth Eye tükröződést kiküszöbölő szűrőbevonattal.

A Sharp Ultra HD TV-k valamikor nyáron kerülnek az amerikai piacra, de azt egyelőre nem tudni, hogy Európában is kaphatóak lesznek-e, és azt sem, hogy milyen áron.

Kapcsolódó linkek:

Sharp: már csak 152 centinél nagyobb új LCD TV-k a CES-en
Sharp: februártól kapható a 152 centis 4K TV Japánban
Sharp: új LCD TV technológiák a CEATEC-en

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .