Sharp: már októberben termel a 10. generációs LCD panelgyár

1. Oldal

A Sharp Corp. „21. századi gyártási komplexuma” kész az LCD panelek minden eddiginél nagyobb üveg hordozóból történő gyártására.
A világ harmadik legnagyobb LCD TV gyártója, a Sharp Corp. Japán nyugati részén Osaka elöljáróságban, Sakai City városában építette fel legújabb és legkorszerűbb LCD panelgyártó üzemét. A 380 milliárd jenes (kb. 835 milliárd Ft.) beruházás – amelybe a Sony is beszáll – a korábbi elképzelésekkel szemben nem 2010 márciusában, hanem már idén októberben elkezdi a termelést.

sharp_lc-52e77.jpg
Az úgynevezett 10. generációs LCD panelgyártó üzem a korábbi 8. generációs gyártásban használtnál 60%-kal nagyobb, 8,7 négyzetméteres (285 x 305 cm) üveg hordozófelületéből, akár 6 darab 152 centis (60 inch) panelt képes előállítani. A fontosabb azonban az, hogy az új üzemben alacsonyabb költséggel gyárthatóak a panelek.

A Sharp bejelentése szerint az üzem kezdeti kapacitása havi 36.000 üveg hordozó kezelését teszi lehetővé, mely végül a duplájára növekszik majd.

A cég egyébként abban bízik, hogy a világgazdasági recesszió ellenére nem csökken majd az LCD TV-k iránti kereslet, különösen a feltörekvő gazdaságú országokban, mint Kína.

Kapcsolódó linkek:

Megalapította új LCD közös vállalatát a Sharp és a Sony
A Sony beszáll a Sharp 10. generációs LCD panelgyártó üzemébe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .