Sanyo: prototípus lézervetítő kis fókusztávolsággal

1. Oldal

A Sanyo egyelőre még elnevezést sem kapott nagy fényerejű prototípus vetítőjét persze nem házi-mozi alkalmazásokhoz tervezte, de rengeteg jövőbemutató műszaki újdonságot épített bele.
A Sanyo prototípus vetítőjében egy újonnan kifejlesztett üvegszálas fényrúd sűríti össze a több lézer fényforrás fényét, miközben fenntartja azok kívánatos orientációját. A hagyományos ívkisüléses lámpákkal összehasonlítva az új vetítő optikai motorjának kb. 30%-kal jobb a fényhatásfoka. 7.000 lumen fényáramával jelenleg ez a világ legnagyobb fényerejű lézer fényforrású vetítője.

Sanyo_lezer_prototype_1080p_vetito.jpg
A nagy spektrális tisztaságú vörös, zöld és kék (RGB) lézer fényforrásnak köszönhetően a prototípus vetítővel az NTSC előírás 170%-ának megfelelő színtartomány előállítását sikerült elérni. A színháromszögben széles színtartományt lefedő lézerek tulajdonságainak maximális kihasználása érdekében egy úgynevezett Laser Color Processzing (LCP) video jelfeldolgozó technológiával érik el a kívánt élénk színreprodukciót, amely az emberi látás tulajdonságait és a megjelenítendő képek vizuális analízisét felhasználva végzi feladatát.

Sanyo_lezer_prototype_1080p_vetito2.jpg
A Sanyo vetítőjének másik különlegessége, hogy igen kis távolságból képes méretes képet vetíteni, s erre rendkívül kis fókusztávolságú lencserendszere és egy konkáv tükör teszi alkalmassá. A projektor mindössze 63 cm távolságból képes megvetíteni egy 254 cm (100 inch) átlójú képet, és a 381 centis (150 inch) képhez is csak 94 centire van egymástól a vetítő optikai kimenete és a képfelület.

Az 1920 x 1080 pixel felbontású vetítő egyébként DLP rendszere három 2,4 centis DMD képmodulátorral állítja elő a képest.

A méretes (237 x 51 x 63 cm) vetítőt nagy konferenciatermekben prezentációk céljára vagy színpadi események és digitális mozik céljára lehet alkalmazni.

Kapcsolódó linkek:

Sanyo PLV-1080HD: új kedvező árú 1080p házi-mozi vetítő
Sanyo PLV-Z3000: az új csúcskategóriás házi-mozi vetítő
Házi-mozi vetítő koncepciók lézeres és LED-es megvilágítással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .