Sonos Arc: az új prémium Dolby Atmos hangprojektor

A Sonos Arc a márka első Dolby Atmos térhangzást produkáló hangprojektora az új S2 szoftverplatformmal. Megújul a Sonos Sub mélynyomó és a Play:5 helyébe lépő Sonos Five prémium hangsugárzó.


Az új Sonos Arc prémium hangprojektor a márka termékválasztékában elsőként kínál Dolby Atmos térhangzást, és HDMI 2.1 specifikációnak megfelelő, nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) csatlakozást.

Az Arc „szoftvervezérelt” hangprojektor 5.0.2-es hangsugárzó konfigurációt valósít meg. A beépített 11 hangszóróból kettő a fej fölül megszólaló hangokat a plafonra irányítja, a bal/jobb oldalra sugárzó hangszórók pedig az oldalfalakról érkező visszaverődésekkel állítja elő a hallgató mögötti hangteret.

A cég sajtóközleménye szerint: „A Sonos Arc egy prémium, intelligens hangprojektor, ami ultra széles hangteret és lenyűgöző basszusokat biztosít. Tizenegy nagy-teljesítményű hangszóró, köztük kettő, melyek felfelé sugároznak a 3D hanghoz, drámai tisztaságot, részleteket és mélységet produkálva. Az Oscar-díjas keverő hangmérnökök együttműködésével hangolva az Arc szoftveresen állítja be hangprofilját a házimozi felállítására és arra alapozva, hogy mit játszik le, legyen az sztereó, Dolby Digital 5.1 vagy Dolby Atmos.”

Az Arc hangzása tovább finomítható a Sonos alkalmazásban olyan funkciókkal, mint a Beszédkiemelés (Speech Enhancement) a párbeszédek érthetőbbé tételére, az Éjszakai hang (Night Sound) a robbanások hangerejének csillapítására, valamint a Sonos Trueplay hangoló technológia frissítése, ami az Arc akusztikai profilját állítja be a helyiség alapján a megfelelő függőleges és vízszintes hangtér előállításához.

A matt fekete és matt fehér színben elérhető kvázi henger alakú hangprojektor elhelyezhető a TV állvány elé, vagy külön konzollal falra is rögzíthető. Az egyszerű HDMI eARC vagy ARC csatlakoztatáson keresztül a beüzemelés nem okoz gondot.

A Sonos új generációs S2 szoftverplatformjára épült Arc vezérelhető az új Sonos alkalmazással, egy meglévő TV távirányítóval vagy hanggal az Amazon Alexa vagy a Google Assistant hangasszisztensekkel.

Az Arc egy teljesebb hangzású konfigurációban együtt használható a vezeték-nélküli hangrendszerhez kapcsolódó Sonos Sub mélynyomóval és egy pár One SL surround hangsugárzóval. A hangprojektor ugyanakkor része lehet egy többszobás vezeték-nélküli hangrendszernek és a saját alkalmazásán elérhető zeneszolgáltatókon kívül támogatja az Apple AirPlay 2 protokollt is.

A Sonos Arc június 10-től lesz kapható idehaza 319.990 Ft fogyasztói áron.

Az Arc mellett két további prémium terméket kínál a márka. Ezek a 3. generációs Sonos Sub és a Play: 5 helyébe lépő továbbfejlesztett Sonos Five. Az elődeikkel azonos kivitelű és hangszóró alkatrészekből épített új modellek nagyobb memóriával és gyorsabb jelfeldolgozással rendelkeznek. A Sonos Sub 284.990 Ft, a Sonos Five pedig 205.990 Ft árakon kerülnek forgalomba szintén június 10-től.

Az Arc, a 3. generációs Sub és a Five megjelenésével együtt a Sonos elindítja új generációs S2 szoftverplatformját. Június 8-tól tölthető le az új Sonos alkalmazás, és kizárólag ezen fut majd a három új termék.

A közlemény megfogalmazása szerint: „Ez az új generációs alkalmazás támogatást kínál a nagyobb felbontású audiotechnológiáknak, ahogy az nyilvánvaló a Dolby Atmos élménnyel az Arc-on, valamint fokozott biztonságot és jobb designt a könnyebb használat érdekében. A kezelőfelület frissítései még egyszerűbbé teszik fogyasztók számára a tartalomkeresést, a hangvezérlését és az élmény személyre szabását új funkciókkal, kezdve a mentett szobacsoportokkal.”

Sonos Arc műszaki jellemzői:
Audió

 • Tizenegy D osztályú digitális erősítő
  Tökéletesen az Arc akusztikai felépítéséhez hangolva.
 • Nyolc elliptikus hangszóró
  A gazdag basszusok mellett a közép- és énekfrekvenciák hűséges megszólaltatását biztosítják.
 • Három pontosan irányított selyemdóm nagyfrekvenciás sugárzó
  Éles magas-frekvenciákat és kristálytiszta beszédhangot állítanak elő.
 • Négy távol-téri mikrofon elrendezés
  Fejlett hangnyaláb-formázást és többcsatornás visszhangelnyomást használva a hangsegéd aktiválásakor könnyen reagálhat.
 • Trueplay szoftver
  Dinamikusan hangolja az Arc-ot a szoba egyedi akusztikájához. iOS eszköz szükséges.
 • Állítható EQ
  Alkalmazásban állíthatóak a basszusok és a magas-hangok valamint a hangosságtól függő „loudness” korrekció.
 • Beszédkiemelés (Speech Enhancement)
  Kiemeli az emberi beszédfrekvenciákat a párbeszéd érthetőbbé tétele érdekében.
 • Éjszakai hang (Night Sound)
  Csökkenti a hangos hangeffektusok intenzitását.
 • HDMI eARC vagy ARC
  A HDMI eARC vagy ARC csatlakoztatásán keresztül a beüzemelés egyszerű, a kiváló minőségű hangmegszólaltatás is lehetséges.
Teljesítményfelvétel és hálózati csatlakozás

 • Tápellátás
  Automatikusan kapcsolt 100–240 V, 50–60 Hz AC univerzális bemenet.
 • Ethernet port
  1x 10/100 Mbit/s Ethernet port. Közvetlenül routerhez kábelezve, ha a WiFi nem megbízható.
 • WiFi
  Bármely 802.11b/g, 2,4 GHz-es broadcast képes kompatibilis routerrel rendelkező otthoni WiFi hálózatához csatlakozik.
 • Sonos S2
  Töltse le az alkalmazás legújabb generációját telepítéshez és vezérléshez.
 • Apple AirPlay 2
  Működik az iOS 11.4 vagy újabb Apple eszközökön lévő AirPlay 2-vel.
 • Alaphelyzeti energiafelhasználás 4,3 watt.
 • Infravörös (IR) vevő
  Szinkronban a TV távirányítóval az egyszerűbb vezérléshez.
További részletek:

 • Méretek (H x Sz x M): 87 x 1141,7 x 115,7 mm
 • Súly: 6,25 kg
 • Kivitel: Fekete, matt felülettel / Fehér, matt felülettel
 • Állapot LED
  Jelzi a hangsugárzó és a mikrofon állapotát, és hogy látható legyen, de ne zavaró, fényessége a szoba környezeti megvilágításához igazodik.
 • Kapacitív kezelőszervek
  Érintésre lejátszik, megáll, álltja a hangerőt és némítja a mikrofont. Jobbra húzva továbbugratja, balra húzva újrázza a számot.

https://youtu.be/3XgXpgITpEo

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .