Sonos: „Home Theater OS” projekt indul?

Egy sajtójelentés szerint a Sonos embereket vesz fel egy új „Home Theater OS” projekthez, ami direkt TV-n futó alkalmazások vagy élmények tervét sejteti.


A Sonos eddig többszobás hangrendszer kialakítására szolgáló okos hangsugárzóiról valamint a Sonos Arc és Sonos Beam (Gen 2) soundbarokról volt ismert. Ezeket szokványos távirányítóval illetve okostelefonnal vagy táblagéppel, esetleg hangutasításokkal lehet vezérelni. Most mintha az ígéretes streaming videoüzletben készülne nagyobb fába vágni fejszéjét a cég.

Sonos-Beam-Lifestyle

A Protocol riportja számol be arról, hogy a Sonos feltehetően valamiféle házimozi operációsrendszer fejlesztésére irányuló projektbe fogott. A cikk megállapítása szerint: „Úgy tűnik, hogy a Sonos nagyobb szerepet készül játszani a TV terén: A cég több munkatársat is felvesz egy új „Home Theater OS” projekthez, a munkaköri leírások pedig direkt TV-n futó alkalmazások vagy élmények tervére utalnak. A Protocolnak névtelenül nyilatkozó forrás szerint minderre azután kerül sor, hogy a cég az elmúlt években több, különböző módokon fontolgatta, hogy nagyobb szerepet játsszon a TV streamingben.”

A Sonos egyelőre nem is kommentálta a hírt, ami csak az álláshirdetésekből igyekszik következtetéseket levonni. A Sonos keresi a „Next Generation Home Theater Experience” (új generációs házimozi élmény) UX (User Experience, azaz felhasználói élmény) vezetőjét, valamint egy menedzsert az „OS és Media Platform ütemtervének” kidolgozásához.

A riport megjegyzi, hogy a Sonos korábban már vizsgált olyan koncepciót, ami a soundbar médialejátszóvá alakításával képes lenne TV alkalmazások futtatására is, hasonlóan a hangprojektorokhoz, amelyek – mint a JBL Link BarAndroid TV vagy Roku TV platformmal rendelkeznek. Az említettek mellett az Apple tvOS is már jelentős piaci pozíciókat szerzett versenytársa lenne a Sonos Home Theater OS-nek.

A cég a tévégyártókkal is tárgyalt a TV-k Sonos hangsugárzókkal való felszereléséről.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .