JBL Link Bar: hangprojektor Android TV-vel és Google Assistant-el (Frissítve)

A kiemelt európai piacokon már kapható a JBL Link Bar az „iparág első Android TV működtette hangprojektora beépített Google Assistant funkcióval”, ami bármely régebbi TV-t megokosít.


Frissítés:

A még 2018 májusában beharangozott JBL LINK Bar az észak-amerikai után végre szerepel a márka európai kínálatában is, bár egyelőre csak a fontosabb piacokon. Még kérdéses, hogy idehaza mikor lesz kapható a hangprojektor, tekintve, hogy annak az Android TV okos TV platform mellett a másik legfőbb funkciója a Google Assistant beszédhangvezérlés még nem ért magyarul, s ezt valahogy a JBL komolyabban veszi, mint más gyártók.

A JBL LINK Bar hangprojektor fogyasztói ára 399 € (kb. 130.000 Ft), a hozzá ajánlott opcionális vezeték-nélküli SW10 mélynyomót 299 € (kb. 98.000 Ft) áron lehet megvenni.

JBL LINK Bar hangprojektor főbb jellemzői:
 • Egyrészes hangprojektor legendás JBL hangzással
 • Beépített Android TV okos TV platform
 • Beépített Google Assistant beszédhangvezérlés
 • PrivacySwitch kikapcsolható távol-téri mikrofon
 • 3 HDMI bemenet és 1 HDMI ARC kimenet 4K jelátvitellel
 • Beépített Chromecast
 • Vezeték-nélküli Bluetooth streaming
 • Hangszórók:
  2x 20 mm (0,8”) nagyfrekvenciás sugárzó,
  4x (44 x 80) mm (1,7” x 3,2”) ovális hangszóró
 • Maximális összteljesítmény: 100W
 • Frekvenciaátvitel: 75Hz – 20kHz
 • Jel-zaj viszony:> 85dBA
 • Tápegység: 100 – 240V ~ 50/60Hz
 • Bluetooth verzió: 4.2
 • Bluetooth adó frekvenciatartománya: 2402-2480MHz
 • Wi-Fi hálózat: 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz)
 • Méretek (szélesség x magasság x mélység): 1.020 x 60 x 93 mm
 • Bruttó/nettó súly: 4,4/2,5 kg

Frissítés (2018. augusztus 22.):

Az Android TV platform sikeresebbé tételére irányuló kezdeményezés részeként a Google nemcsak annak felhasználói kezelőfelületét újítja meg, de új termékformákba is igyekszik beépíteni TV operációs rendszerét. A májusában bejelentett JBL Link Bar is egyike ezeknek. A szokványos hangprojektor a teljes Android TV platformot jeleníti meg a TV képernyőjén, Google Assistant funkciót valósít meg és beépített a Chromecast (videó és hang) is.

Minden konkrét részlet még nem ismert, de az alábbi promóciós videóból úgy tűnik, hogy a hangprojektorba már az Android 8 (Oreo) kerül telepítésre. Az viszont kérdés, hogy a későbbiekben ki lesz felelős a frissítésekért, a Google vagy a JBL? A JBL Link Bar vevői ugyanis joggal várják el annak folyamatos frissítését az elkövetkező években.

A JBL Link Bar beépített távol-téri mikrofonjai érzékelik majd a „Hey Google” kezdetű parancsokat. A gyártó egy úgynevezett „PrivacySwitch” használatát is lehetővé teszi azoknak, akik attól tartanak, hogy a hangprojektor lehallgatja beszélgetéseiket.

A 100W-os sztereó hangprojektor nem támogatja a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokat, de a nagy-felbontású 24 bites / 96 kHz audio bitfolyamokat igen, és külön vezeték-nélküli mélynyomót lehet venni hozzá.

JBL Link Bar 400 $  (kb. 110.000 Ft) áron már előrendelhető, és várhatóan október közepén lesz elérhető, szúrta ki az Android Police.

2018. május 5.:

Ha minden igaz, lesz Google Android TV adapter. A JBL Link Bar megalkotói pedig azt gondolhatták, miért ne kerülhetne az okos TV platform egy hangprojektorba. A Google I/O konferencia alkalmával bejelentett készülék a Google és a JBL (Harman) együttműködésével jött létre.

A JBL márkát tulajdonló Harman bejelentése szerint: „A Link Bar lesz az első Android TV működtette hangprojektor beépített Google Assistant (funkcióval). Arra tervezték, hogy a JBL audió szakértelmét és az Android TV tartalmi bőségét ötvözve okosabb módon tegye nézhetővé kedvenc tartalmainkat a kategória legjobb hangjával. A Link Bar gyártótól vagy modelltől függetlenül bármely TV-t Smart TV-vé változtat.”

A hangprojektorba épített Android TV platform valóban bármilyen TV-t olyan internetre csatlakozó készülékké változtat, ami hozzáférést biztosít a Google Play áruházhoz, ahonnan játékok és olyan streaming alkalmazások tölthetőek le, mint a Netflix, az HBO és a YouTube.

A hangprojektor beépített mikrofonokkal is rendelkezik a hangutasításos vezérlést megvalósító Google Assistant funkcióhoz.

A Link Bar nemcsak a TV hangját, de zenét is megszólaltathat, és a Chromecast technológiával meglévő többszobás hangrendszerbe is beintegrálható.

A Link Bar HDMI CEC-en keresztül vezérli a TV-t, ami be- illetve kikapcsolható a távirányítóval vagy az „OK Google, turn on (vagy off) the TV”. A 4 HDMI port közül az egyik audió retúr csatornával (ARC) nyilván a TV-hez, három bemenet külső forráskészülékhez vagy játékkonzolhoz csatlakoztatható, és a felhasználók a távvezérlővel vagy hangutasításokkal választhatnak közülük.

A JBL specifikációs részleteket nem közölt, de azt igen, hogy külön mélynyomó is kapható lesz a Link Bar hangprojektorhoz, ami valamikor az év későbbi szakaszában kerül forgalomba.

A Google I/O konferencián további részletek várhatóak az Android TV illetve az új Android P operációs rendszerről.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .