Sonos: jön egy új, olcsóbb soundbar még 2022-ben?

A The Verge beszámolja szerint a Sonos egy az eddigieknél kompaktabb és csak 249 dollárba (kb. 90.000 Ft) kerülő „Fury” kódnéven emlegetett soundbar piacra vitelére készül 2022-ben.


A The Verge cikkének szerzője azt állítja, hogy látta egy új Sonos soundbar eredeti fotóit és azok alapján készítették el az alábbi 3D képeket a „Fury” kódnevű, hivatalosan S36 modellként is említett új hangsávról. A 449 dolláros (idehaza 380.000 Ft átlagárú) csúcsmodell Arc és a 449 dolláros (idehaza 190.000 Ft átlagárú) Beam (Gen 2) mellett az újdonság a harmadik és egyben a legmegfizethetőbb Sonos soundbar lenne 249 dolláros (kb. 90.000 Ft) árával.

Sonos S36 Fury Verge-kép
Forrás: The Verge

A Sonos „Fury” állítólag kb. ugyanolyan magas és mély mint a Beam (Gen 2), de 651 mm helyett csak 550 mm széles, mivel kevesebb hangszórót tartalmaz. A kedvezőbb árat olyan funkciók elhagyásával érik el, mint a Dolby Atmos, a beépített mikrofon és a hangasszisztens.

Az új Sonos soundbar a belső specifikációk szerint HDMI csatlakozóval nem is rendelkezik (csak egy optikai kábelt csomagolnak mellé). Ez azt jelenti, hogy csak a Dolby Digital hangformátumot képes kezelni. További kompatibilis Sonos hangsugárzókkal persze 5.1-es hangrendszerré bővíthető.

Sonos S36 Fury Verge-kép2
Forrás: The Verge

Érdekes részlet, hogy a Sonos arra számít, sok vevő az Arc mellé párosítva fogja használni az új hangsávot, amit erre alkalmas fali tartójával függőlegesen felszerelve hátsó surround hangsugárzóként lehet majd használni. Erre azért lenne alkalmas, mert az enyhén ferde hangszórók a mennyezet felé irányítva a Dolby Atmos magassági hangjainak megszólaltatására szolgálhatnának – amire a Sonos One nem képes.

Az új, olcsóbb Sonos soundbar a cikk szerint állítólag 2022. július 7-én jelenik meg fekete és fehér kivitelben egyaránt. A következő hivatalos Sonos esemény május 25-én lesz, de a cikkíró kérdésére a cég egyelőre csak annyit közölt, hogy „pletykákat vagy spekulációkat nem kommentálunk”.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .