Sony: az első Blu-ray Disc lejátszók BonusView és BD-Live funkciókkal

1. Oldal

A Sony az USA-ban bemutatta első olyan Blu-ray Disc lejátszóit, melyek már minden új interaktív és internetes letöltési funkciót tudnak majd. A BDP-S350 nyártól a BDP-S550 csak ősszel lesz kapható.

A két Sony Blu-ray lejátszó tehát a megfelelő lemezekről már képes lesz a kommentársávokat kép a képben lejátszani (ez a BonusView funkció), és Ethernet portja révén az internetre csatlakozva onnan további interaktív tartalmakat illetve firmware frissítést letölteni (ez a BD-Live funkció). A lejátszóknak USB bemenete is lesz, melyhez külső memória is csatlakoztatható. A BDP-S550 további beépített 1GB-os flash memóriájában tárolni is képes a letöltött tartalmakat.

Sony_BDP-S350_BDP-S550.jpg
Mind a BDP-S350 mind a BDP-S550 dekódolja, illetve bitfolyam formájában kiadja a Dolby TrueHD és Dolby Digital Plus hangformátumokat, a BDP-S550 pedig a DTS-HD Master Audio és High Resolution Audio formátumokkal is leboldogul és 7.1-csatornás analóg audiokimenete is van.

Az új lejátszók természetesen 1080/60p és 24p videojel formátumot is kiadnak, támogatják az xyYCC színtérleírású AVCHD, valamint a BD-R/RE (BDMV és BDAV), DVD+R/+RW, DVD-R/-RW (Video Mode), CD, CD-R/RW (CD-DA formátum) lemezek és DVD/CD-ről JPEG képek lejátszását.

A BDP-S350 valamikor nyáron kerül az amerikai piacra 400 dolláros (kb. 68.000 Ft) áron, de ekkor még nem lesz alkalmas a BD-Live funkciókra, azok csak egy későbbi rendszerszoftver frissítést követően lesznek működőképesek. Az 500 dolláros (kb. 85.000 Ft) BDP-S550 csak valamikor ősztől lesz kapható. Hogy ez Európában is így lesz-e, azt még nem tudni.

Kapcsolódó link:

Sony: két új Blu-ray Disc lejátszó még az ősz során

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .