Sony: két új Blu-ray Disc lejátszó még az ősz során

1. Oldal

Már az IFA Blu-ray standján láthatóak voltak a Sony még idén ősszel a hazai boltokban is megjelenő Blu-ray Disc lejátszói, a kedvező árú BDP-S300 és a csúcskészüléknek szánt BDP-S500.
A Sony két új Blu-ray Disc lejátszója közül az októberben már kapható BDP-S300 150.000 Ft körüli árával tehát a szélesebb vásárlóközönség számára készül, míg a BDP-S500 a készülékkel szemben magasabb elvárásokat támasztó felhasználókat célozza meg. Ez utóbbi várhatóan 190.000 Ft-ba kerül majd mikor novemberben a boltokba kerül.

Az új készülékek európai vásárlói a termék online regisztrációja és egy internetes kérdőív kitöltése után megkapják a Pókember trilógia nagyfelbontású Blu-ray változatát. Reméljük, hogy ez a magyarországi vásárlókra is vonatkozik.

BDP-S300
BDP-S300


Mindkét modell képes 1.3-as verziójú HDMI kimenetén 1080p digitális képjelet kiadni, mégpedig másodpercenként 24 képkockás (24p) formátumban is, ha a Blu-ray lemezen így tárolt a film. Ez a jelformátum biztosítja, hogy megfelelő képmegjelenítővel – mint például a gyártó 24p True Cinema technológiával felvértezett televíziók és vetítők, köztük a már kapható D3000-es LCD TV-k – a film az eredeti sebességét és a képek ütemét megtartva lesz látható, pontosan úgy mint a moziban. A készülékekkel a hagyományos DVD-k is felskálázhatóak 1080p felbontásra.

BDP-S500
BDP-S500


Ugyancsak a HDMI csatlakozón át 7.1-csatornás LPCM és Dolby Digital Plus digitális audiojel nyerhető ki a készülékekből. A BDP-S500 ezen felül Dolby TrueHD dekódolásra is képes, és kiadja a Dolby TrueHD és DTS-HD High Resolution Audio/Master Audio bitfolyamokat is.

A gyártó által használt „BRAVIA Theatre Sync” elnevés azt takarja, hogy a lejátszók HDMI csatlakozója kompatibilis a HDMI-CEC vezérlési protokollal, vagyis más hasonló készülékekkel ezen keresztül összekötve a rendszer összes eleme egy gombnyomásra bekapcsol és a megfelelő üzemállapotba áll a film lejátszásához.

Az új lejátszók támogatják „sRGB”-hez képest mintegy kétszer több szín megjelenítését biztosító, szélesebb színtartományt meghatározó színszabvány, az „x.v.Colour” formátumot is. Az ezt alkalmazó új generációs kamerákkal rögzített AVCHD lemezeket pedig szintén lejátsszák az új készülékek.

Amúgy a BDP-S300 és a BDP-S500 lejátsszák CD-lemezt olvassák a BD-ROM, a DVD, és az írható DVD±R/±RW lemezeket, valamint kezeli a DVD±R/±RW lemezeken tárolt MP3 hangállományokat és JPEG-képek. A BDP-S500-as modell az írható BD-R/RE (Blu-ray) lemezeket is támogatja.

Kapcsolódó linkek:

Sony: ősszel válik teljessé a 2007-es BRAVIA LCD TV-k kínálata
Sony VPL-VW60: az idei EISA díjas vetítő ősszel lesz kapható
EISA díjazottak: 2007-2008
Sony: rövidesen a hazai üzletekben a két BRAVIA 3LCD házi-mozi vetítő
Sony: már kaphatóak a D3000-es LCD TV-k
Sony: rövidesen a hazai üzletekben a BDP-S1E asztali Blu-ray Disc lejátszó
Sony: 2007-es AV vevőerősítők bővülő választéka
Sony: az új BRAVIA 3LCD vetítők és egy világosban is használható vetítővászon
Sony: a 2007-es HDD/DVD felvevők
Sony: BRAVIA D3000-es LCD TV-k 100Hz-es képfrissítéssel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .