Sony: az új 2007-es ES sorozatú AV vevőerősítők

1. Oldal

A STR-DA3300ES3608 és STR-DA5300ES vevőerősítők HDMI csatlakozói kompatibilisek a nagyfelbontású audio- és videojelekkel, valamint a BRAVIA Theatre Sync vezérlésátvitelle is.
Az új AV vevőerősítő diszkrét elemekből felépülő hét, akár a front bal/jobb hangsugárzók kettős erősítésére is konfigurálható végfokozata csatornánként 100W (STR-DA3300ES3608) illetve 120W (STR-DA5300ES) teljesítményt szolgáltatnak (8Ω, 20-20kHz, 0,09% THD). A kisebb modellben egy, a nagyobban két korszerű SHARC DSP szolgálja a hangjelek digitális feldolgozását és a többi funkciót. Ezek közé tartozik az erősítők hangsugárzókhoz, szobához és hallgatási pozícióhoz történő beállítása is, melyet a Sony saját „Digital Cinema Auto-Calibration” rendszere végez el, gombnyomásra automatikusan egy mérőmikrofon segítségével. A készülékek képernyőn megjelenő rendkívül világos és logikusan felépített grafikus kezelőfelülettel rendelkeznek. Az új modellek igazi újdonságai azonban a csatlakoztatás terén mutatkoznak.

str_da5300es_silver_front.jpg
Mindkét modell képes fogadni a Blu-ray és HD DVD lejátszók HDMI kimeneteiről az akár 7.1 csatornás LPCM jeleket. Az STR-DA5300ES 1.3-as verziójú HDMI bemenetei más formátumok mellett ráadásul még a Dolby True HD és a DTS-HD Master Audio nagyfelbontású tömörítetlen hangsávok bitfolyamait is fogadják és dekódolják.

Természetesen az új erősítő jelismétlő funkcióval rendelkező HDMI be- illetve kimenetei továbbítják a teljes HD felbontású, köztük a 1080p/24 Hz-es jeleket is, az STR-DA5300ES pedig verziójának megfelelően még a „Deep Colour” nagy színfelbontásúakat és az „x.v.Colour” színábrázolásúakat is. De az analóg és szabványfelbontású jelek is 1080p felbontású digitális videojelé skálázható fel a HDMI kimeneten a beépített Faroudja videoprocesszor révén. Így mindössze egy HDMI kábelre van szükség a képmegjelenítő és az erősítő közé.

str_da3300es_black_front.jpg
Az STR-DA3300ES3608 és STR-DA5300ES erősítőkön keresztül HDMI kábellel összekötött Sony vagy más „HDMI CEC” kompatibilis készülékek a „BRAVIA Theatre Sync” vezérlésátvitelnek köszönhetően az erősítővel együtt gombnyomásra bekapcsolódnak és a megfelelő működési állapotba állnak, s persze ugyancsak egy gombbal ki is kapcsolhatóak.

Az STR-DA5300ES hat HDMI bemenettel rendelkezik, ami rendkívülinek mondható.

Az új Sony AV vevőerősítők hordozható zenelejátszóhoz, Sony Ericsson WALKMAN mobilhoz, sőt vezeték-nélküli vagy vezetékes internethez is csatlakoztathatóak a „Sony Digital Media Port” jóvoltából. A TDM-NW1 adapter a Network WALKMAN csatlakozását teszi lehetővé, vezeték-nélküli Bluetooth kapcsolathoz a TDM-BT1, a Wi-Fi hálózathoz a TDM-NC1 adapterek használhatóak, mely utóbbin keresztül PC-ről küldhető át a zene jelfolyama. Természetesen a tömörített zenefájlok jobb megszólalásáról is gondoskodnak az erősítők.

Az STR-DA3300ES3608 249.990 Ft-ért már idehaza is kapható, és várhatóan az STR-DA5300ES is előbb-utóbb megjelenik az üzletekben kb. 400.000 Ft körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a VPL-VW200 csúcsvetítő rendelésre lesz kapható
Sony: 2007-es belépő és alap LCD TV modellek sora várható még az ősz során
Sony: két új Blu-ray Disc lejátszó még az ősz során
Sony: 2007-es AV vevőerősítők bővülő választéka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .