Sony: bemutatták a 2009-es Blu-ray lejátszókat az USA-ban

1. Oldal

A feltehetően nemcsak az amerikai piacra specifikált Sony BDP-S360 és BDP-S560 Blu-ray lejátszók a teljes HD felbontású kép mellett, az összes korszerű hangformátum dekódolt hangját is szolgáltatják, és BD-Live kompatibilisek.
A Sony BDP-S360 és BDP-S560 asztali Blu-ray lejátszók akár 1080/60p és 24p True Cinema teljes HD felbontású képjelet is tudnak szolgáltatni, ráadásul a szabvány felbontású DVD-ket a gyártó „Precision Cinema HD” felskálázó technológiájával szintén akár 1080p jelre lehet konvertálni.

BDP-S560.jpg
A BDP-S560 beépített Wi-Fi (802.11N/G/B/A) hálózati kapcsolata révén könnyedén csatlakozhat az internetre a meglévő vezeték-nélküli otthoni hálózaton keresztül, és BD-Live tartalmak bitfolyamaihoz illetve letöltéseihez férhet így hozzá. Amellett, hogy a legtöbb vezeték-nélküli routerrel kompatibilis a BDP-S560 az azokhoz való gyors és könnyű csatlakozás érdekében támogatja a „Wi-Fi Protected Setup” funkciót is. A lejátszó DLNA kész is egyben, lehetővé téve, hogy egy másik kompatibilis szerver funkciójú eszközről (PC, notebook) digitális fotókat jelenítsen meg.

A Sony BDP-S360 és BDP-S560 belsőleg dekódolja a 7.1 csatornás Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio és High Resolution Audio hangformátumokat, melyeket HDMI kimenetükön dekódolva LPCM jelként vagy eredeti bitfolyamként is ki tudnak adni.

Mindkét készülék kezeli a „Deep Color” színfelbontású jeleket, lejátssza a BD-R/RE (BDMV és BDAV), az AVCHD a DVD-R/RW, a DVD+R/RW, a CD és a CD-R/RW lemezeket illetve formátumokat, valamint a JPEG állományokat. A lejátszókon USB csatlakozó is van (a BDP-S560 esetében az előlapon), mely a BD-Live jóvoltából letöltött tartalmak tárolására szolgáló külső memóriát fogadja.

A Sony BDP-S360 és BDP-S560 valamikor nyáron kerülnek forgalomba 300 illetve 350 dolláros (kb. 75.000 illetve 87.000 Ft) árakon.

Kapcsolódó linkek:

Sony: új, már a világhálóra is csatlakozó BRAVIA TV-k
Sony: WE5 ECO TV az eddigi „legzöldebb” BRAVIA LCD TV
Sony: már megvan a BD-Live firmware frissítés a BDP-S350-hez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .