Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

1. Oldal

A sajtóanyag szerint a Sony BRAVIA W4000-es sorozatú LCD TV-k a jövő televízióinak előhírnökei, az egymást kiegészítő technológiáik kitűnő képminőséget teremtenek, és a filmek, játékok valamint fotók 1080p teljes HD kiváló látványát kínálják.
A 82, 102, 117 és 132 centis (32, 40, 46 és 52 inch) képméretű BRAVIA W4000-es modellek a Sony korábbi LCD TV-inek elegánsan egyszerű minimalista formatervét követik némi luxust idéző „éjjeli ég” színű kerettel és diszkréten megvilágított logóval.

Sony_W4000.jpg
A BRAVIA W4000-es sorozat modelljei Képkeret üzemmódban csökkentett fényerővel működnek, és digitális fotókat jelenítenek meg HD minőségben a hagyományos film természetes meleg képjellemzőivel. Saját fotók is láthatóvá tehetők a képernyőn USB csatlakozón keresztül, de a hat gyárilag telepített – a Pop Art-tól, Van Gogh-ig terjedő – válogatott kép is felhasználható a célra. Ebben az üzemmódban egyébként 35%-kal kevesebb energiát igényel a készülék, mint a tévénézés közben.

Az új sorozat mélységet, gazdagságot és tisztaságot ígérő képminőségét az egymást kiegészítő 10-bites BRAVIA ENGINE 2 kifinomult jelfeldolgozó technológiának és az ugyancsak 10-bites meghajtású, tehát 1024 szürkeárnyalatot produkáló LCD panelnek köszönheti. A gazdag és élethű színeket a széles színskálájú, hidegkatódos fluoreszcens lámpák (WCG-CCFL) alkotta háttérvilágítás biztosítja. Ezen technológiák összessége alkotja az élő színalkotást (Live Colour Creation™).

A sorozat támogatja az sRGB-t iparági szabványként felváltó bővített xvYCC színtérleírást is. A Sony által „x.v.Colour” elnevezéssel illetett színtérleírás lehetővé teszi, hogy a BRAVIA W4000-es sorozat televíziói megjelenítsék a legújabb xvYCC-t használó kamerákkal rögzített tartalmakat is, illetve ahogy az új színszabvány a műsorszolgáltatásban is elterjedtebbé válik a készülékek már erre is készen álljanak.

Az új sorozat készülékeinek kezelését az eddig csak a Sony PlayStation 3 és PSP játékkonzoloknál használt Xross Media Bar (XMB) grafikus felhasználói interfész is segíti. Emellett a BRAVIA W4000-es sorozat modelljei HDMI csatlakozóikon keresztül a BRAVIA Sync (HDMI-CEC kompatibilis) vezérlési technológiát is tudják, vagyis az ezen keresztül kapcsolódó lejátszó és más készülékek egy távirányító egy gombnyomására a megfelelő üzemállapotba állnak, és máris kezdődhet a filmnézés.

A sorozat modelljei 24p True Cinema™ módban képesek fogadni és kadenciahelyesen megjeleníteni a Blu-ray Disc lejátszók másodpercenként 24 képkockás videojel formátumát, és egyebekben is megfelelnek a HD ready 1080p megjelölés követelményeinek.

A jövő szempontjából talán legalapvetőbb eleme a BRAVIA W4000-es sorozat modelljeinek a beépített HDTV tuner és az AVC-HD dekóder, valamint a DVB-T digitális vevő. Így nincs szükség set-top boxra a földi sugárzású HDTV műsorok vételére ahol ilyen fogható. Emellett a sorozat digitális kábel vevővel is rendelkezik, amely (a szolgáltatói támogatás függően) szintén képes a HD-szolgáltatások kezelésére.

Az a sajtóközleményből nem derül ki, hogy az új készülékek mikor és milyen áron kerülnek piacra, de feltehető, hogy májusban.

Kapcsolódó linkek:

Sony BRAVIA B4000: dekoratív és hordozható LCD TV
Sony: 2007-es belépő és alap LCD TV modellek sora várható még az ősz során
Sony: ősszel válik teljessé a 2007-es BRAVIA LCD TV-k kínálata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .