Microsoft: újabb cáfolat Blu-ray Disc meghajtós Xbox 360 ügyben

1. Oldal

A Microsoft ismét cáfolni volt kénytelen a napokban megjelent híreszteléseket, miszerint még az idén Blu-ray Disc meghajtóval látná el Xbox 360 játékkonzolját.

A néhány napja az interneten széles körben terjedő híresztelést a DigiTimes indította el, mely iparági forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a tajvani Lite-On IT a Microsoft Xbox 360-be építendő Blu-ray Disc azaz BD-ROM olvasót fejleszt és gyárt, ami a jelenlegi DVD meghajtót váltja majd. Sőt a hírportál ennél is továbbmenve egy Karácsony táján bekövetkező Blu-ray meghajtós Xbox 360 és PlayStation 3 közötti árháborúról spekulált.

Xbox 360_Blu-ray.jpg
A további találgatásokat elkerülendő a Microsoft az alábbi közleményben reagált.

„Nem. A Lite-On nem gyárt Blu-ray meghajtót az Xbox 360-hoz. Korábbi nyilatkozatainknak megfelelően, a játékok azok, melyek a fogyasztókat játékkonzolok vásárlására ösztönzik, és mi továbbra is arra koncentrálunk, hogy a kasszasiker játékok legnagyobb választékával szolgáljunk. Prémium moziélményre vágyó ügyfeleinknek a legnagyobb választékú kívánság szerinti HD tartalmat, és a DVD-k nagyfelbontásban történő lejátszásának lehetőségét kínáljuk.”

Mindez persze még nem jelenti azt, hogy kizárt valaha is legyen Blu-ray az Xbox 360-hoz.

Kapcsolódó linkek:

Microsoft: nincs Blu-ray az Xbox 360-hoz
Microsoft: Blu-ray támogatás talán az Xbox 360-hoz is
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .