Sony DVD/SACD lejátszó HDMI kimenettel

1. Oldal

A Sony DVP92V2674 lesz a gyártó legtöbbet tudó, de nem az csúcs ES termékkategóriába tartozó DVD/SACD lejátszója, mely minőségi képet és élvonalbeli designt ígér.
A Sony lejújabb DVD lejátszójában a DVP92V2674-ben a gyártó szerint „verhetetlen kép-és hangminőség” ötvöződik. Az új tulajdonságok közül a legfontosabb a HDMI kimenet, melyen keresztül egy kábelen digitálisan továbbítható a kép és a hang a képmegjelenítő és az AV erősítő felé. (Hogy melyik verziószámú HDMI csatlakozás működik a lejátszón, azt nem sikerült még kideríteni, s az sem világos lehet-e rajta keresztül az SACD tömörítetlen vagy bármilyen más sokcsatornás digitális audiojelet továbbítani.).

1280x720p vagy 1920x1080i digitális felskálázás optimalizálja a DVD szabvány felbontású képét a nagyfelbontás megjelenítésére alkalmas képmegjelenítőkhöz. A Sony által alkalmazott korszerű algoritmus dinamikusan kalkulálja az adott képhez szükséges beállításokat a felskálázás során, s ennek eredménye a gyártó szerint a „fantasztikus képtisztaság, részletezettség és színek”.

DVP-NS92VS_601px.jpg
A DVP92V2674 Precision Cinema Progressive jelfeldolgozási teljesítménye minden (3-2 / 2-2 pull down) DVD képrendet zavartalan progresszív letapogatású komponens videojellé képes átalakítani. Érzékeli, ha a képen objektumok mozognak s azt is milyen gyorsan, és minden egyes képpontot (Pixel-by-Pixel) a megfelelő módon dolgoz fel. Ennek eredménye a kiváló videokép, melyen élesek mind az álló mind a gyorsan mozgó objektumok, és a V-Edge kompenzálásnak hála az átlós vonalak lépcsős élei látszólag teljesen eltűnnek. Az MPEG blokk- és moszkitó-zajcsökkentéssel tökéletesített, és a video EQ paramétereivel saját egyéni képmódba beállított videojel 12bit/108MHz-es videó D/A átalakítón keresztül jutl az analóg kimenetekre.

A DVP92V2674-vel elérhető hangélmény is hatásos, különösen, ha egy kiváló sokcsatornás „surround” térhangzást nyújtó Super Audio CD formátumot játszik le a készülék, ami nemcsak a hagyományos CD-nél nyújt jobb hangminőséget, de a valódi jelenlét érzetét kelti. A zavartalan zenehallgatás érdekében a lejátszó kijelzője és videoáramkörei kikapcsolhatóak. A készülék külön-külön SACD/DVD hangszóró és mélysugárzó beállításra valamint a hangsugárzók hallgatási helyétől mért eltérő távolságának 5 cm-es pontosságú kompenzálására is képes Az 5.1 csatornás analóg kimenetek előtt természetesen 192kHz/24bit-es D/A átalakítók működnek.

A DVP92V2674 Precision Drive 3 lemezmeghajtójával, kettős lézer olvasófejével, az DVD-Audio formátumon kívül az összes ismert lemez és fájlformátum (MP3, JPEG és DivX is) olvasásának képességével, a fentiekben ismertetett tudással és 70.000 Ft körüli árával igazán jó vételnek tűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .