Már a Sanyo PLV-Z4 is kapható

1. Oldal

Az újabb Epson D5+ magas-hőmérsékletű TFT „3LCD” paneles, HD-ready vetítő, a Sanyo PLV-Z4 is kapható már idehaza.
A Sanyo PLV-Z3-at felváltó új HDTV LCD vetítője a PLV-Z4 megérkezett! A legújabb 1280×720 pixel felbontású „Epson D5+” magas-hőmérsékletű TFT LCD panelekre épített vetítő kontrasztaránya a gyártó eszerint eléri a 7000:1-et (Full On/Off). Ezt a PLV-Z4-ben alkalmazott kettős, kézileg és műsorjellel (dinamikusan) is vezérelt írisz funkcióval érheti el a vetítő, mely a lencse szabályzása mellett közvetlenül a lámpa fényerejébe is beavatkozik. A környezeti megvilágításnak, képméretnek és a műsortípusnak megfelelően megválasztható lámpa-üzemmódok közül a gazdaságos (Eco) állásban az izzó élettartama akár 3.000 óra is lehet.

A „briliáns” képminőség a 12-bites kép- és színfeldolgozásnak is köszönhető, mely összesen 68,7 milliárd színárnyalat megjelenítését teszi lehetővé. Ez a színárnyalat gazdagság valóba részletgazdag képmegjelenítést garantál.

PLV-Z4.jpg
A PLV-Z4 lencséje manuálisan függőlegesen (fől-le egy teljes képmagasságnyit) és vízszintesen (jobbra-balra egy fél képszélességnyit) mozgatható (Lens Shift). Az optikát autómatikusan nyíló és záródó tolóajtó védi, és kétszeres „zoom átfogása” révén képes arra, hogy egy 2,5 méteres átlójú képet 3 és 6.1 méter közti távolságból vetítsen a vászonra.

Hogy a PLV-Z4 eleget tegyen a HD-ready követelményeinek HDMI csatlakozón keresztül fogadja a HDCP kompatibilis nagyfelbontású digitális videojeleket. Továbbra is van a vetítő hátlapján VGA csatlakozó, mely opcionális adapterkábellel SCART RGB-t is fogad, s akad két komponens YUV, S-Video és kompozit videó bemenet is. A hűtőventillátor zaját Eco lámpa-üzemmódban 22dB-re sikerült csökkenteni. Az elődmodellhez hasonlóan az új vetítő alján is megtalálhatóak a kis lyukak, melyeken keresztül egy kis pumpa segítségével eltávolítható a por az LCD panelekről, s így szétszerelés nélkül házilag is karbantartható.

A PLV-Z4 itthoni ára nem sokban tér el az 1.999 eurós európai ártól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .