Sony HT-RT5: hangrendszer vezeték-nélküli hátsó hangsugárzókkal

1. Oldal

A Sony új HT-RT5 Sound Bar hangrendszere 5.1 csatornás surround térhangzást reprodukál két vezeték-nélküli hátsó hangsugárzójával és mélysugárzójával, ráadásul hálózati médialejátszó, online zeneelérési és Multi-room funkciókat is kínál.

A Sony új HT-RT5 hangrendszere jobb surround hangot reprodukál, mint más hasonló Sound Bar-ok, amelyek gyakorlatilag csak a TV képernyője alatti hangsugárzókból imitálnak térhangzást. A HT-RT5 ugyanis a bal, a jobb és a center hangsugárzókat tartalmazó, akár falra is szerelhető „hangrúd” mellett a csomag részeként két hátsó hangsugárzót és egy aktív mélynyomót is kínál, amelyek automatikusan csatlakoznak a rendszerhez és vezeték nélkül kapnak jelet a főegységtől. A teljes 550 Watt teljesítmény is jelentősnek mondható.

Sony_HT-RT5_belso.jpg
A HT-RT5 különböző hangzásmódokat kínál focimeccs, mozifilm vagy koncertzene nézéséhez, beállítását pedig a márka AV vevőerősítőiben már bevált mikrofonos D.C.A.C. (Digital Cinema Auto Calibration) DX automatikus hangsugárzó kalibrálás segíti.

A hangrendszer többek között támogatja a Blu-ray lemezek DTS-HD és Dolby True HD hangformátumait, ugyanakkor hálózati elérésű nagyfelbontású DSD, ALAC, FLAC és WAV zenei fájlokat is lejátszik. Emellett olyan online zeneszolgáltatások is elérhetőek vele, mint a Spotify Connect és a Google Play Music, a Google Cast funkcióval pedig az okostelefonon vagy táblagépen összeválogatott online zenék és rádióállomások is megszólaltathatóak.

A HT-RT5 három HDMI bemenettel és egy ARC kompatibilis HDMI kimenettel rendelkezik, melyek mindegyike továbbítja a 4K videót, az egyik bemenet pedig HDCP2.2 kompatibilis is, ami kelhet a 4K tartalmakhoz.

Gyors és egyszerű zenehallgatást biztosít a közel-téri kommunikáció (NFC) egy érintéses technológia, illetve a Bluetooth használata. A Sony LDAC audió kódolása a márka szerint háromszor több adat átvitelére alkalmas, mint a szabvány Bluetooth kapcsolat, így sokkal tisztább, gazdagabb hang továbbítható a márka kompatibilis forráskészülékeiről.

A „SongPal Link” vezeték-nélküli „Multi-room” technológia révén a lakásban bárhol hallgathatunk zenét a kompatibilis hangszórókon és Hi-Fi rendszereken keresztül, amikhez a HT-RT5 gond nélkül csatlakozik. A zenelejátszás vezérlésére az iOS/Android okostelefonon vagy táblagépen futó SongPal applikáció használható.

A Sony HT-RT5 augusztustól kapható Európában 699 € (kb. 222.000 Ft) javasolt fogyasztói áron.

Sony_HT-RT5.jpg
A Sony HT-RT5 fontosabb jellemzői:

• 5.1 csatornás hangrendszer, 550W RMS összteljesítmény
• 2x vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó
• Bal, jobb (2-utas) és center hangsugárzókat tartalmazó hangrúd (sound bar)
• Vezeték-nélküli aktív mélynyomó
• Támogatott hangformátumok: Dolby Digital, DTS, DTS-HD, DolbyTruHD, Dolby Digital Plus, DTS-ES (MATRIX6.1/DISCRETE6.1), DTS 96/24, Dolby Prologic, Dolby Dual Mono, 96k/24 Bit PCM, FLAC, DSD- DSDIFF/DSF (.dsf, .dff), ALAC, AIFF, MP3, WAV
• 3x be-/1x kimeneti HDMI csatlakozás HDCP2.2/4K jeltovábbítás
• Kétsávos (2,4/5GHz) Wi-Fi, otthoni hálózat (Ethernet LAN)
• LDAC, Bluetooth
• NFC, Miracast
• Google Cast, Spotify Connect zenei szolgáltatások
• Vezeték-nélküli Multi-room támogatás SongPal Link-el

Kapcsolódó linkek:

Sony BDP-S6500: Blu-ray lejátszó 4K felskálázással szuper Wi-Fi-vel
Sony STR-DN1060/STR-DN860: az új hálózati AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .