Sony STR-DN1060/STR-DN860: az új hálózati AV vevőerősítők

1. Oldal

Az új Sony STR-DN1060 és STR-DN860 7.2 csatornás hálózati AV vevőerősítők újdonsága a 4K HDCP2.2 jelátvitel és MHL3.0 csatlakozás, a minőségi vezeték-nélküli LDAC Bluetooth audió, a Miracast képernyőtükrözése, és a többszobás hangrendszer támogatása.
A Sony idén is továbbfejleszti hálózati alap AV vevőerősítőit. A tavalyi STR-DN1050, STR-DN850 modellekre épülő új STR-DN1060 és STR-DN860 még tökéletesebb hangminőséget ígérnek az olyan új áramköri és konstrukciós megoldásokkal, mint az egyes fokozatok közötti zavart kiküszöbölő, földfüggetlenített CXD90035 előerősítő IC, a javított szerkezeti stabilitású teljesítményerősítő, az erős árnyékoló fémkeretbe zárt zavarvédett digitális áramköri lap, a helyileg feszültségstabilizált tápellátás és a gyártó számára egyedileg gyártott illetve válogatott alkatrészekkel.

Sony_STR-DN1060.jpg
Az elődmodellekhez hasonlóan az új STR-DN1060 (lásd a fenti képen) és STR-DN860 (lásd a lenti képen) is képesek a legkülönbözőbb nagyfelbontású zenei fájlformátumok lejátszására. Ezek között ott az USB bemeneten vagy hálózaton át elérhető, akár 5,6MHz-es 2 csatornás, illetve a HDMI-n át is fogadott 2,8MHz 5.1-es DSD, valamint a 192kHz/24 bites WAV (7.1 csat.) és FLAC (5.1 csat.). Újdonság viszont a Sony LDAC technológiája, mely Bluetooth-on keresztül háromszoros adatmennyiség átvitelével biztosít minőségi vezeték-nélküli audiojelet például egy alkalmas fejhallgató számára

Sony_STR-DN860.jpg
Az új erősítők legfontosabb újdonsága, hogy a 4K felskálázás mellett egy HDMI bemenetükön keresztül már tudnak fogadni 4K tartalmat HDCP2.2 védetten, illetve mivel ugyanez a bemenet megfelel a MHL 3.0 specifikációnak, ezért alkalmas mobilkészülékről is.

Sony_STR-DN1060_csat.jpg
A közel-téri kommunikáció (NFC) és a Bluetooth kapcsolat révén az új modellek már nemcsak az okostelefonon lejátszott zene bitfolyamot képesek megszólaltatni, de a már kétantennás stabil Wi-Fi kapcsolaton át Miracast „egyérintéses” képernyőtükrözéssel az okostelefon vagy táblagép videója is láthatóvá tehető az AV erősítőkhöz csatlakoztatott TV-n. Mindezeket természetesen bármiféle vezetékes összekötés nélkül.

Sony_STR-DN860_csat.jpg
A hálózathoz csatlakozó AV vevőerősítők kezelésére szolgáló, iOS vagy Android környezetben futtatható „SongPal” alkalmazásnak már van új, 3.0 verziója. Ez lehetővé teszi azt is, hogy az úgynevezett „SongPal Link” funkcióval kiválasztott Sony hálózati hangsugárzókból és magából az erősítőből tetszőlegesen csoportokat, azaz egy „multi-room” hangrendszert hozzon létre a felhasználó. Ezeken a csoportokon aztán különböző online zeneszolgáltatások, egy okostelefon, egy PC, egy DLNA szerver zenei bitfolyamai szólalhatnak meg.

Az STR-DN1060 és STR-DN860 rövidesen idehaza is kapható lesz 230.000 Ft és 180.000 Ft körüli árakon.

Sony_STR-DN1060_STR-DN860_jellemzok.jpg
Kapcsolódó linkek:

Sony: HDR kompatibilisek lesznek a BRAVIA csúcs TV-k
Sony: a 2015-ös még egyszerűbben használható Blu-ray lejátszók
Sony STR-DN1050, STR-DN850: új hálózati AV vevőerősítők

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .