Wi-Fi Miracast: az első minősített eszközök köztük az Intel WiDi

1. Oldal

A Wi-Fi Alliance bejelentette az első „Wi-Fi CERTIFIED Miracast” minősített komponenseket, amelyek biztosítják a kompatibilis készülékek közötti vezeték-nélküli közvetlen hang- és képátvitelt, utóbbit HDCP 2.0 tartalomvédelemmel.


WiFi_Certified_200px.jpgA „Wi-Fi CERTIFIED Miracast” tanúsítási programról korábban már megírtuk, hogy az audió és videó tartalmakat közvetlen Wi-Fi kapcsolaton egymás között továbbító készülékek minősítésre szolgál. Nos, a program hivatalosan is elindult és iparági elemzők szerint az elkövetkező négy évben a piacra kerülő Miracast minősítésű eszközök száma meghaladja majd az évi 1 milliárdot.

A Miracast összeköttetések a minősített készülékek között Wi-Fi Direct kapcsolaton keresztül, tehát Wi-Fi hálózat elérése nélkül jöhetnek létre, tartalomvédelmére pedig a HDMI és a DisplayPort által is használt mechanizmus vezeték-nélküli adaptációját alkalmazzák.

A Wi-Fi Alliance képernyő specifikációjára (Display Specification) alapul a különböző gyártók Miracast minősített termékek közötti együttműködés. Ez alapján szinte minden a szórakoztatóelektronikában, a PC technikában és a mobilkészülékeknél ismert képfelbontási formátum, számos videó tömörítési és audió formátum továbbítását támogatják az ilyen termékek.

Az első „Wi-Fi CERTIFIED Miracast” komponensek között olyan gyártók Wi-Fi technológiai termékei szerepelnek, mint a Broadcom, a Marvell, a MediaTek, a Ralink, a Realtek és ahogy az várható volt az összes Intel Wireless Display (WiDi) eszközt is támogatja a szabvány.

A Wi-Fi Alliance által kiadott sajtójelentés a fent említett cégek mellett az LG, az NVIDIA, a Samsung, a Sony és a Texas Instruments támogatói nyilatkozatát is tartalmazza.

A Miracast minősítésű PC-ket, okostelefonokat, táblagépeket, set-top box-okat, TV készülékeket és vetítőket az általános „Wi-Fi CERTIFIED” megjelöléssel látják el, ami a Wi-Fi Direct technológiára is utal majd.

Mindezzel párhuzamosan az Intel bejelentette a WiDi 3.5-ös verzióját természetesen immár Miracast minősítéssel, Windows 8 kompatibilitással, a 2.0-ás WiDi 250 milliszekundumos késleltetését 60 milliszekundumra csökkentve és támogatva a 3D valamint a Blu-ray és HD audió tartalmak továbbítását immár HDCP védelmmel.

HTMLON
HTMLOFF

Kapcsolódó linkek:

Wi-Fi Miracast: multimédia megosztó készülékek új minősítése
Intel: új Core CPU-k HD filmletöltés és Blu-ray 3D támogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .