OLED TV: csak 35.000 készüléket adtak el 2015 első negyedében

1. Oldal

A DisplaySearch piackutató becslése szerint 35.200 OLED TV-t adtak el világszerte az idei első negyedévben, és bár az ilyen TV-k piaca még szűk, de az LG bízik benne, hogy az év második félévben és az elkövetkező években az eladások emelkedni fognak.
Már hét évesek az első 2008-ban piacra került 28 centis (11 inch) képátlójú Sony OLED TV-k és két éve hozta forgalomba a Samsung és az LG nagyobb képátlójú OLED TV-it. Ma úgy tűnik, hogy már csak a 4K Ultra HD felbontású OLED TV-k piacképesek.

LG_4K_OLED_TV-k.jpg
Hogy 2015 első negyedévében csak 35.200 darabot adtak el belőlük megerősíti, az OLED TV-k még mindig szűk piaccal rendelkező termékek. Az OLED TV paneleket tömeggyártásban egyedüliként előállító LG, a DisplaySearch becslése szerint, 31.200 darabot értékesített TV-ként, a többit kínai gyártók adtak el, mint a Skyworth (2.300-at), a Hisense (1.100-at), a Konka (1.100-at) és a Changhong (100-at). Ezekhez mind az LG szállította az OLED paneleket.

Az LG próbálja felfuttatni a 4K UHD OLED TV termelést. Az új modellek forgalmazása tavasszal az USA-ban és néhány más fejlett országban kezdődött, és az LG ebben a hónapban további régiókban, így Ausztráliában és az északi országokban is kínálja majd azokat. A nagyobb bővülésre, valamint további modellek megjelenésére várhatóan őszig kell várni.

Az LG azt várja, hogy az új display technológiára alapozva idén 600.000 panelt értékesít, erősebb második félévben bízva. Jövőre a Full HD és 4K UHD OLED TV eladások várhatóan elérik 1,5 milliót, és 2020-ban az LG reményei szerint, már több mint 12 millió 4K UHD OLED TV talál gazdára. A számokba beleértendőek azok az OLED panelek is, amelyeket az LG más TV márkáknak értékesít.

Az LG korábban azt mondta, néhány év múlva az OLED TV már olcsóbb lehet az LCD-nél.

Kapcsolódó linkek:

LG EG920V/EG910V: a két új megfizethetőbb OLED TV
LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
LG: HDR frissítést kap az EG9600/EG960V OLED TV-k
Az LG az OLED TV gyártás visszafogására kényszerül
LG: a 2015-ös 4K Ultra HD TV-k jellemzői
LG: információk a 2015-ös OLED TV-k árairól
LG: OLED TV partnerség kínai és japán cégekkel
LG: az OLED TV három év múlva már olcsóbb lehet az LCD TV-nél

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .