Sony HT-ST5000: az új Dolby Atmos soundbar hangrendszer (Frissítve)

1. Oldal

A Sony HT-ST5000 hangrendszere egy tegnap bejelentett firmware frissítéssel a DTS:X, a DTS-HD Master Audio és az alap DTS hangsávokat is megszólaltatja, valamint a Dolby Vision HDR formátumú videót is továbbítja.


Frissítés:

M40.R.0374-as verziójú firmware lehetővé teszi a DTS:X, DTS-HD Master Audio és DTS Digital Surround hangsávok megszólaltatását, a Dolby Vision HDR videók továbbítását, a Multi-room Group Sync-et, és a „Spotify Connect” karbantartását a közeljövőben.

2017. július 21.:

Már idehaza is kapható a Sony HT-ST5000 soundbar hangrendszer 499.990 Ft ajánlott fogyasztói áron.

2017. március 16.:

A Sony új A1 OLED TV és csúcskategóriás 4K HDR LCD TV készülékeiben Dolby Vision kompatibilitást valósít meg, az új tavasszal piacra kerülő HT-ST5000 soundbar pedig egy Dolby Atmos hangrendszert.

Sony HT-ST5000.jpg
A HT-ST5000 a 7.1.2 csatornás térhangzást a sondbar egység összesen 9 hangszórójával és egy a rendszerhez vezeték-nélkül kapcsolódó mélynyomóval állítja elő. Ezekből két a mennyezetre irányított hangszóró állítja elő a fejfölüli hangokat, a többi pedig „az S-Force PRO Front Surround hullámfront kontrol technológiájával pont a megfelelő irányba csatornázza a hanghullámokat, hogy azok erőteljes szobát-betöltő hangot állítsanak elő.”

Sony HT-ST5000-kep2.jpg
A 9-ből három hangszóró koaxiális konstrukciójú, vagyis egyetlen egységbe építik a mélyebb és magas frekvenciákat előállító meghajtókat, hogy azok fázisban pontosan illeszkedő hangot állítsanak elő. Ráadásul a Sony Pictures Entertainment hangmérnökei járultak hozzá tapasztalataikkal a HT-ST5000 hangminőségének kalibrálásához és a filmek visszajátszásának optimalizálásához.

A beépített Chromecast funkció és a Spotify Connect révén több mint 100 zenemegosztó alkalmazás zenéi kínálata válik elérhetővé egy gombnyomásra. Emellett vezeték-nélküli Multi-Room, NFC és Bluetooth technológiák is a teljesebb zenei élményt szolgálják, utóbbi a LDAC háromszoros mennyiségű adatátvitellel javítva a vezeték-nélküli zenehallgatás élményét. Természetesen Hi-Res Audio fájlok is lejátszhatóak a HT-ST5000-el.

Sony HT-ST5000_csat.jpg
A HT-ST5000 HDCP 2.2 kompatibilis HDMI 2.0a csatlakozóin át a 4K/HDR tartalmak is továbbíthatóak a TV felé, és egy USB csatlakozón keresztül is megszólaltathatóak digitális hangfájlok.

A Sony HT-ST5000 fontosabb jellemzői:

• S-Master HX digitális erősítő 800W RMS összteljesítménnyel
• 7.1.2 csatornás Dolby Atmos és DTS:X hangrendszer
• Nagyfelbontású Audio hangfájlok lejátszása
• DSEE HX tömörített fájlok helyreállítása
• S-Force PRO Front Surround hullámfront kontrol technológiával
• Vezeték-nélküli aktív mélynyomó
• Kétsávos (2,4/5GHz) Wi-Fi, otthoni hálózat (Ethernet LAN)
• Beépített Googlecast
• Spotify Connect
• Vezeték-nélküli Multi-room támogatás SongPal Link-el
• Bluetooth LDAC technológiával és NFC
• HDMI 2.0a 4K/HDR jeltovábbítás HDCP2.2-vel
• 3x be-/1x kimeneti HDMI csatlakozás, 1x optikai digitális bemenet
• USB

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Sony A1: júliusban már kapható a 195 centis csúcs OLED TV
Sony A1: májusban kerül forgalomba az OLED TV idehaza is
Sony STR-DN1080: új Dolby Atmos, DTS:X AV vevőerősítő
Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
Sony UBP-X800: a fogyasztóknak szánt Ultra HD Blu-ray lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .