Sony: íme, a 2014-es tavaszi BRAVIA LCD TV kínálat

1. Oldal

A tavasszal piacra kerülő új Sony BRAVIA TV-k közül 3 széria összesen 7 modellje 4K Ultra HD felbontású, és további hat sorozatban 14 Full HD modell mutatkozik be.


A Sony BRAVIA TV-k között nem lesz hajlított képernyőjű és a legnagyobb is csak 216 centis (85 inch), de kiforrott és új műszaki megoldásokkal a gyártó továbbra is kiváló kép- és hangminőségért ígér.

<b
216 centis (85″) X95

Újdonság az „X-tended Dynamic Range” illetve a BRAVIA X95 csúcsmodellben „X-tended Dynamic Range PRO” szabályzott LED háttérvilágítás, ami a kép fényességének dinamikatartományát szélesíti.

Az új Sony 4K Ultra HD TV-k rendelkeznek HDMI 2.0 bemenettel, kompatibilisek az MHL 3.0 szabvánnyal és HEVC (H.265) dekódolására is képesek, így akár 4K/60p tartalmak fogadására és megjelenítésére is alkalmasak, például az olyan internetes műsorszolgáltatásoktól, mint a Netflix.

<b
201/165/140 centis (79/65/55″) X9

A 4K Ultra HD modellekben a „4K X-Reality PRO” nagy teljesítményű jelfeldolgozás végzi a gyártó 4K képadatbázisát felhasználó felskálázást, és TRILUMINOS képernyő kelti életre a valósághű színek széles palettáját.

Sony_wedge_design.jpg
Az új „Wedge” design növeli az egyre nagyobb képméretű készülékek stabilitását. Alacsonyabb súlypontjuk miatt ezek a készülékek a szokványos TV-knél kisebb talapzatukkal közvetlenül fal mellé vagy egy keskeny asztalra állíthatóak. A Wedge felépítés több teret biztosít az új 2-utas Long Duct (hosszú reflexcsövű) és Magnetic Fluid (mágneses folyadékhűtésű) hangszórók beépítésére, amelyek a nagyobb térfogat miatt mélyebb, tisztább basszusokat produkálnak. A BRAVIA X9 készülékek továbbra is tiszta és erőteljes hangot produkálnak előre néző Magnetic Fluid hangszóróikkal.

<b
165/140 centis (65/55″) W95

Az idei BRAVIA TV-kben a Sony digitális hangfeldolgozó technológiáit ötvöző „Clear Audio +” produkál minőségi hangot. Az opcionális vezeték-nélküli SWF-BR100 mélynyomóval tovább gazdagíthatóak a basszusok.

<b
152 centis (60″) W85

Az új Sony TV-k minden eddiginél egyszerűbb tartalomböngészést ígérnek az új „One Flick Entertaimenten” kezelőfelületen, ami együtt teszi láthatóvá a hálózati és személyes tartalmakat a hagyományos digitális adásokkal. A One-Flick távirányítóval egyszerűen navigálhatunk a különböző tartalmak között. Legnézettebb műsoraink, interneten kölcsönzött videóink, a feltöltött fotók és videók plusz a nézési szokásaink alapján ajánlott tartalmak mind megjelennek a kezdőképernyőn.

<b
40/127/107 centis (55/50/42″) W8

Az új modellek kevesebb, mint 2 másodperc alatt bekapcsolnak, és az alkalmazások minden eddiginél gyorsabban indíthatóak el a kezdőképernyőről.

<b
127/107/81 centis (50/42/32″) W7

A TV kezelése soha nem volt még intuitívabb az új One-Flick távirányító tappipadját használva. A beépített NFC vezeték-nélküli csatlakozást biztosít más mobileszközökkel, az egyérintéses tükrözéssel pedig azonnal megoszthatjuk kompatibilis okostelefonunk tartalmát a nagyképernyőn.

<b
152/122/102 centis (60/48/40″) W6


Az új „Social Viewing” funkcióval a műsor nézése közben követhetjük mások Twitter üzeneteit, vagy beszélgethetünk a Skype-on a beépített mikrofont és kamerát használva.

<b
102/82 centis (40/32″) R4

A „Live Football” üzemmód foci nézéséhez optimalizált képet és hangot nyújt, és egy felületet, amin a FIFA hírek és szalagcímek jelennek meg.

Sony_2014_tavas_BRAVIA_LCD_TV_jellemzok.jpg
Kapcsolódó linkek:

Sony: már frissíthetőek HDMI 2.0-ra az X9 4K Ultra TV-k
Sony: kvantumpöttyök adják a TRILUMINOS TV-k színeit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .