Sony: 4K rövid vetítési távolságú projektor a CES 2014-en

1. Oldal

A Sony lézer fényforrású 4K Ultra HD felbontású stílusos bútorszerű „Life Space UX” koncepció projektort mutatott be, amit a vetítendő falfelület mellett elhelyezve akár 373 centiméter (147 inch) átlójú képet vetíthet arra.


A Sony „Life Space UX” koncepciójának lényege, hogy a szórakoztató tartalmak bárhol élvezhetőek magának a térnek a felhasználásával. Az üres falat „szórakoztató ablakká” változtató új vetítőben „az a szép, hogy nem igényel speciális eszközöket vagy konstrukciót a telepítéshez és működéshez”, írja a róla kiadott sajtóközlemény.

Sony_Life Space UX.jpg
A hozzáértők persze tudják, hogy a megfelelő képminőség érdekében nem árt gondosan kialakított és speciális anyaggal festett falfelületre vetíteni, de ez másodlagos a Sony koncepció vetítője szempontjából. Ezt a remekbeszabott bútorba épített projektort egyszerűen közvetlenül a fal mellé helyezve az zavartalanul vetíti arra a 4K Ultra HD képeket.

A feltehetően a Sony VPL-VW1100ES illetve VPL-VW500ES 4K Ultra HD házi-mozi vetítők műszaki alapjaira épülő rendszert rövid vetítési távolságú optikával és gyors bekapcsolású, hosszú élettartamú lézerdiódák alkotta fényforrással kombinálják, amivel az 2.000 lumen (akár színes) fényáramot és 168 – 373 centi (66 – 147 inch) között motorosan beállítható képet produkál. A vetítőbe „4K X-Reality PRO” képskálást, TRILUMINOS Display (az LCD TV-knél alkalmazottól nyilván eltérő) színgazdagítást, „Auto Color Calibration” szín kalibrációt, „Motionflow” mozgásmegjelenítés javítást, sztereoszkóp képmegjelenítést (3D formátumtámogatást és RF 3D jeladót) valamint képpozíció tároló funkciót építenek. A hagyományos vetítőktől eltérően, inkább a TV készülékekre jellemzően IP, műholdas vagy kábeles terjesztésű műsorok, valamint hálózati tartalomszolgáltatások, köztük a Video Unlimited 4K és a Netflix 4K vagy akár az egyre bővülő választékú Sony 4K Handycam kamerák képét is képes megjeleníteni a projektor. Mindezekhez a vetítő 4x HDMI 2.0b, USB, LAN, RS-232C portokkal egy IR Mini Jack bemenettel valamint két hangsugárzó csatlakozóval rendelkezik.

Sony_Life Space UX_egységek.jpg
Az alumíniumból készülő egységes bútor koncepció része, hogy a vetítőegység mellett egy-egy hangsugárzó illetve a más készülékek befogadására szolgáló szekrény helyezkedik el. A vetítőegység tetején egy motorosan nyíló ajtó takarja az optikát, ha az nincs használva.

A Sony 4K rövid vetítési távolságú projektora 2014 nyarán lesz kapható az Egyesült Államokban körülbelül 30.000 és 40.000 $ (kb. 6,5 – 8,8 millió Ft) közötti áron.

Kapcsolódó linkek:

A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését
Sony SRX-R510P: 4K mozi vetítő kisebb mozivásznakhoz
Sony VPL-VW1100ES: a megújult 4K csúcs házi-mozivetítő
Sony VPL-HW55ES: új Full HD 3D házi-mozi vetítő
Sony VPL-VW500ES: új 4K házi-mozi vetítő a választékban
Sony: ősszel indul a Video Unlimited 4K tartalomszolgáltatás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .