Sony: megduplázott BRAVIA LCD TV gyártókapacitás

1. Oldal

A Sony Corporation szlovákiai beruházással létrehozza a világon legnagyobb LCD TV gyártóüzemét, ami a 2007-es 2 millióról, 2008 decemberére évi 4 millió készülékre bővíti gyártókapacitását 2300-ról 3500 főre emelve az alkalmazottak számát.
A Sony a BRAVIA LCD TV-k gyártását Trnavaban kezdte meg 2006 áprilisában. A teljes termelési kapacitás gyors elérésével és további bővítési lehetőség hiányában, a Sony felépítette a Trnavatól mintegy 40 km-re keletre található „Nyitrai Technológiai Központot” (Nitra Technology Centre) és áttelepítette a gyártást oda, hogy kielégíthesse az Európában egyre növekvő LCD TV-k iránti keresletet. A Nyitrai Technológiai Központ a Spanyolországi TV gyártóüzemmel együtt 2007 augusztusában kezdte meg a BRAVIA LCD TV-k gyártását.

Nyitrai_Tech_Kp2.jpg
A 2007-es pénzügyi évben a BRAVIA LCD TV-k szlovákiai – trnavai és nyitrai – éves gyártási kapacitása elérte kétmillió készülék volt. Ezt duplázza meg négymillióra a Sony a Nyitrai Technológiai Központ gyártókapacitásának bővítésével.

„A BRAVIA a Sony elektronikai üzletága növekedésének kulcsa” – nyilatkozta Ryoji Chubachi, a Sony Corporation elnöke és elektronikai vezérigazgatója. „Nyitrai gyártási kapacitásunk bővítése világos jele eltökéltségünknek, mely TV üzleti tevékenységünk kiterjesztésére irányul Európában, a BRAVIA legnagyobb piacán.”

A Nyitrai Technológiai Központ a teljes BRAVIA LCD TV termékválasztékot gyártja majd a csúcsmodellektől a standard készülékekig, közte a legújabb BRAVIA E4000-es sorozatot az egyedi „képkeret” dizájnnal, mely először az európai piacon jelenik meg.

„A BRAVIA eladások továbbra is kétszámjegyű növekedést mutatnak Európa sok országában. Fontos, hogy a tervezéstől és gyártástól a disztribúcióig megerősítsük az ellátási láncot Európában, hogy kielégíthessük a növekvő igényeket” – mondta Fujio Nishida a Sony Europe elnöke.

Nyitrai_Tech_Kp1.jpg
Annak érdekében, hogy hatékonyan menedzselhessék a növekvő mennyiségű BRAVIA LCD TV-k disztribúcióját a Sony egy logisztikai központot is felépít a Nyitrai Technológiai Központ gyártóüzeme mellett, mely idén ősszel kezdi meg működését. A Nyitrai Technológiai Központ lesz a Sony tervezéstől, gyártáson át a disztribúcióig mindent lefedő páneurópai TV üzleti tevékenységének központja.

Kapcsolódó linkek:

Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény
Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .