Panasonic: jönnek a márka első Android TV-i

A HX700, HX710 lesznek Európában a Panasonic első Android TV-i, melyek az eddigi saját Firefox (MyHomeScreen) helyett a Google platformjával kerülnek piacra.


Már 2019. végén napvilágot láttak hírek arról, hogy a Panasonic idén Európában tervezi bemutatni első Android TV-it. Nos, ezek a középkategóriájú HX7 széria 4K felbontású LCD TV modelljei lesznek, amelyeket 108, 127, 139 és 164 centis (43, 50, 55 és 65 hüvelykes) képmérettel kínálnak majd.

Az LG és Samsung gyakorlatához hasonlóan a Panasonic is évekig saját okos TV platformot fejlesztett és finomított. Először egyedül, majd a Mozilla és a Firefox OS együttműködésével, majd miután 2016-ban a Mozilla leállt minden Firefox OS fejlesztéssel, a Panasonic saját kézbe vette és MyHomeScreen elnevezéssel folytatta annak fejlesztését.

Hogy most miért változtatnak az eddigi gyakorlaton a Panasonic döntéshozói, azt csak találgathatjuk. Egyes cégen belüli források szerint az Android TV megjelenése egy tévészériában egyelőre csak kísérlet, ami ha eladhatóbbá teszi a készülékeket, megalapozhatja a platform szélesebb körű alkalmazását. Mások szerint a Panasonic kénytelen belátni, hogy szüksége van egy olyan erős partnerre, mint a Google, ha versenyképes akar maradni az okos otthonokban már kulcsszerepet betöltő TV-k piacán a Samsung Tizen, az LG webOS és Apple tvOS platformjaival szemben.

Az alkalmazások és játékok sokkal szélesebb választéka mellett az Android TV-k beépített Chromecast streaming, Google Assistant beszédhangvezérlő és más funkciókat is kínálnak. Valószínűleg a Panasonic Android TV-k kínálnak majd először hozzáférést a már számos európai országban is elérhető Disney+ tartalmaihoz, ugyanakkor a márka jelenlegi készülékeiben működő TV Anywhere házon belüli streaming funkciói feltehetően nem lesz elérhetők.

A Panasonic HX700 készülékek képernyőjét fekete, a HX710 modellekét ezüstszínű keret övezi. A márka idei HX800 szériájától csak alig különböző, hardveresen alapkészülékek az Android TV 9 (Pie) platformját futtatva támogatják a HDR10, Dolby Vision és HLG nagy dinamikatartományú videókat, de a Dolby Atmos hangformátumot nem. Az új készülékek október-november hónapok során kezdenek megjelenni a Panasonic kínálatában.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .