Panasonic: jönnek a márka első Android TV-i (Frissítve)

A Panasonic első MyHomeScreen helyett Google Android TV platformmal rendelkező HX700, HX710 szériájú LCD TV-i már hazánkban is kaphatóak.


Frissítés:

Már idehaza is kaphatóak az első Android TV platformmal rendelkező Panasonic 4K UHD LCD TV-k. Az alábbi táblázat a poszt frissítésekor hazai internetes forgalmazók által kínált modelleket, azok tipikus listaárait és zárójelben legalacsonyabb árait tartalmazza.

TX-43HX710E

190 000 Ft
(160 000 Ft)

TX-50HX710E

215 000 Ft
(190 000 Ft)

TX-55HX710E

230 000 Ft
(197 000 Ft)

2020. szeptember 16.:

Már 2019. végén napvilágot láttak hírek arról, hogy a Panasonic idén Európában tervezi bemutatni első Android TV-it. Nos, ezek a középkategóriájú HX7 széria 4K felbontású LCD TV modelljei lesznek, amelyeket 108, 127, 139 és 164 centis (43, 50, 55 és 65 hüvelykes) képmérettel kínálnak majd.

Az LG és Samsung gyakorlatához hasonlóan a Panasonic is évekig saját okos TV platformot fejlesztett és finomított. Először egyedül, aztán a Mozilla és a Firefox OS együttműködésével, majd miután 2016-ban a Mozilla leállt minden Firefox OS fejlesztéssel, a Panasonic saját kézbe vette és MyHomeScreen elnevezéssel folytatta annak fejlesztését.

Hogy most miért változtatnak az eddigi gyakorlaton a Panasonic döntéshozói, azt csak találgathatjuk. Egyes cégen belüli források szerint az Android TV megjelenése egy tévészériában egyelőre csak kísérlet, ami ha eladhatóbbá teszi a készülékeket, megalapozhatja a platform szélesebb körű alkalmazását. Mások szerint a Panasonic kénytelen belátni, hogy szüksége van egy olyan erős partnerre, mint a Google, ha versenyképes akar maradni az okos otthonokban már kulcsszerepet betöltő TV-k piacán a Samsung Tizen, az LG webOS és Apple tvOS platformjaival szemben.

Az alkalmazások és játékok sokkal szélesebb választéka mellett az Android TV-k beépített Chromecast streaming, Google Assistant beszédhangvezérlő és más funkciókat is kínálnak. Valószínűleg a Panasonic Android TV-k biztosítanak majd először hozzáférést a már számos európai országban is elérhető Disney+ tartalmaihoz, ugyanakkor a márka jelenlegi készülékeiben működő TV Anywhere házon belüli streaming funkciói feltehetően eltűnik.

A Panasonic HX700 készülékek képernyőjét fekete, a HX710 modellekét ezüstszínű keret övezi. A márka idei HX800 szériájától csak alig különböző, hardveresen alapkészülékek az Android TV 9 (Pie) platformját futtatva támogatják a HDR10, Dolby Vision és HLG nagy dinamikatartományú videókat, de a Dolby Atmos hangformátumot nem. Az új készülékek október-november hónapok során kezdenek megjelenni a Panasonic kínálatában.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .