Sony PlayStation 5: itt az új konzol két változatban

A most bemutatott Sony PlayStation 5 játékkonzol két változata abban térnek el, hogy a „Digital Edition” nem rendelkezik UHD Blu-ray meghajtóval, viszont mindkettőhöz lehet majd venni külön médiatávirányítót.


Korábban már ismertté vált a PlayStation 5 teljes specifikációja, és abban a Sony megerősítette, hogy új játékkonzolja Ultra HD Blu-ray meghajtót is tartalmaz. A termékbemutató eseményen azonban meglepő módon a cég két PS5 verzió forgalmazását jelentette be. A „Digital Edition” karcsúbb designnal és lemezmeghajtó nélkül kerül piacra, míg a feltehetően drágább lemezmeghajtóval rendelkező PlayStation 5 háza némileg vaskosabb.

A bejelentése szerint: „Bevezetéskor két opciót kínálunk: a PlayStation 5 konzol Ultra HD Blu-ray lemezmeghajtóval és a PlayStation 5 Digital Edition lemezmeghajtó nélkül. A PS5 játékélmény ugyanaz, a választás tehát az önöké. Bár az egyes modellek megjelenése némileg eltér, a design összességét tekintve olyan konzolt akartunk nyújtani, ami merész, lenyűgöző és nem hasonlít a PlayStation korábbi generációira.”

Anno az éppen zajló formátumháborúban a PlayStation 3 segített eljuttatni a Blu-ray lemezformátumot a háztartások sokaságába, de a fizikai formátumok háttérbeszorulásával nem is annyira meglepő a PS5 digitális verziója, amit feltehetően többen fognak megvásárolni, mint a drágább Ultra HD Blu-ray lejátszásra alkalmas változatot.

A konzol fekete-fehér és vonalait itt-ott kék fénnyel kiemelő designja illeszkedik az új DualSense kontrollerhez, amit a Sony az év elején mutatott be. Még nem ismertek a PlayStation 5 felállítva vagy oldalára fektetve is elhelyezhető házának pontos méretei, de a képek alapján az elég nagynak tűnik és remélhetőleg elegendő szellőzést biztosítanak a megfelelő és nem túl hangos hőelvezetéshez.

A PS5 számos kiegészítője között lesz egy külön média távvezérlő is, amit külön lehet megvásárolni a médiafunkciók és a streaming alkalmazások kezeléséhez.

A Sony egyelőre nem közölte a PS5 konzolok árát, és továbbra is csak annyit tudni, hogy valamikor 2020 végén jelennek azok meg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .