Sony PlayStation 5: itt az új konzol két változatban

A most bemutatott Sony PlayStation 5 játékkonzol két változata abban térnek el, hogy a „Digital Edition” nem rendelkezik UHD Blu-ray meghajtóval, viszont mindkettőhöz lehet majd venni külön médiatávirányítót.


Korábban már ismertté vált a PlayStation 5 teljes specifikációja, és abban a Sony megerősítette, hogy új játékkonzolja Ultra HD Blu-ray meghajtót is tartalmaz. A termékbemutató eseményen azonban meglepő módon a cég két PS5 verzió forgalmazását jelentette be. A „Digital Edition” karcsúbb designnal és lemezmeghajtó nélkül kerül piacra, míg a feltehetően drágább lemezmeghajtóval rendelkező PlayStation 5 háza némileg vaskosabb.

A bejelentése szerint: „Bevezetéskor két opciót kínálunk: a PlayStation 5 konzol Ultra HD Blu-ray lemezmeghajtóval és a PlayStation 5 Digital Edition lemezmeghajtó nélkül. A PS5 játékélmény ugyanaz, a választás tehát az önöké. Bár az egyes modellek megjelenése némileg eltér, a design összességét tekintve olyan konzolt akartunk nyújtani, ami merész, lenyűgöző és nem hasonlít a PlayStation korábbi generációira.”

Anno az éppen zajló formátumháborúban a PlayStation 3 segített eljuttatni a Blu-ray lemezformátumot a háztartások sokaságába, de a fizikai formátumok háttérbeszorulásával nem is annyira meglepő a PS5 digitális verziója, amit feltehetően többen fognak megvásárolni, mint a drágább Ultra HD Blu-ray lejátszásra alkalmas változatot.

A konzol fekete-fehér és vonalait itt-ott kék fénnyel kiemelő designja illeszkedik az új DualSense kontrollerhez, amit a Sony az év elején mutatott be. Még nem ismertek a PlayStation 5 felállítva vagy oldalára fektetve is elhelyezhető házának pontos méretei, de a képek alapján az elég nagynak tűnik és remélhetőleg elegendő szellőzést biztosítanak a megfelelő és nem túl hangos hőelvezetéshez.

A PS5 számos kiegészítője között lesz egy külön média távvezérlő is, amit külön lehet megvásárolni a médiafunkciók és a streaming alkalmazások kezeléséhez.

A Sony egyelőre nem közölte a PS5 konzolok árát, és továbbra is csak annyit tudni, hogy valamikor 2020 végén jelennek azok meg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .