Philips: a 2020-as OLED TV-k új AI funkciójú processzorral (Frissítve)

Az új OLED805 és OLED855 Philips OLED TV-k 4. generációs P5 képfeldolgozó processzora már mesterséges intelligencia (AI) funkciókkal javít a képminőségen.


Frissítés:

A Philips közzétette a júliustól kapható OLED805OLED855 és OLED865 szériájú OLED TV-i javasolt kiskereskedelmi árait:

2020-as Philips 4K OLED TV-k jellemző európai árai:

55″/139 cm

65″/164 cm
55OLED805
2.099 €

65OLED805
3.149 €

55OLED855
2.299 €

65OLED855
3.299 €
55OLED865
2.299 €

65OLED865
3.299 €

2020. január 27.:

A TP Vision amszterdami éves rendezvényén mutatkoztak be az új középkategóriájú 140 és 164 centis (55 és 65 hüvelykes) Philips OLED TV-k, a csupán design tekintetében eltérő OLED805 és OLED855 szériák (az OLED865 modellek csak állványuk sötét felületében térnek el az OLED855 készülékektől)

Természetesen az új Philips OLED TV-k sem nélkülözik a márka védjegyének számító Ambilight hangulatvilágítást, ami együtt képes működni a Philips Hue okoslámpákkal és a Spotfy zeneszolgáltatással.

Az idei Philips csúcstévék legfőbb újdonsága a 4. generációs P5 processzor, ami elődje teljesítményét és képfeldolgozási előnyeit mesterséges intelligencia (AI) funkcióval egészíti ki, ami új magasabb szintre emeli az eddigi TV képminőséget.

A kiadott sajtóközlemény szerint: „A házon belül kifejlesztett 4. generációs P5 AI funkcionalitás neurális hálózatokat és gépi tanulást használ milliónyi PQ (képminőség) tesztklip elemzésére egy egyedülálló adatbázisból, amelyet a Philips TV fejlesztői csapata az elmúlt 30 évben hozott létre. Az AI szoftver nem egyszerűen arra törekszik, hogy még többet hozzon ki a képminőség (PQ) öt oszlopából (forrás, szín, kontraszt, mozgás és élesség), hanem arra, hogy jobb egyensúlyt teremtsen ezek között. Képkockánként elemezve a tartalom összes elemét a 4. generációs P5 sokkal realisztikusabb, természetesebb képet reprodukál, ami már nem úgy néz ki, mint a TV, hanem olyan képeket hoz létre, ami közel a valóságot tükrözik.”

A szakértők által meghatározott általános rendszerparaméterek, felhasználásával az AI szoftver öt kategóriába sorolja a tartalmat: táj/természet, bőrszín, sport/mozgás, fekete/kontraszt és animáció. Az AI funkció kiválasztja a megfelelő kategóriát és elemzi a képminőség mind az öt fent említett elemét, hogy egyensúlyba állítsa azokat, s ezzel a legtermészetesebb, valósághűbb és életszerűbb képet hozza létre.

A Philips azon kevés TV márka egyike, amely az összes főbb HDR szabványt támogatja, lehetővé téve a HDR tartalmak legszélesebb körének elérését lemezről, médiavevőn és streaming szolgáltatásokon keresztül. Az eddig is támogatott HDR10, HDR10+ és HLG mellett a 4. Gen P5 AI processzor a Dolby Vision formátumban kódolt dinamikus HDR tartalmat a speciális „Dolby Bright mód” használatával javítja.

Az új Philips OLED TV-k is tudják a jobb kontrasztot és nagyobb mélységérzetet biztosító Perfect Natural Reality funkciót, ami jobb élességet és természetesebb, pontosabb bőrszíneket is biztosítva segít az SDR tartalmakat HDR szerű képpé alakítani.

A TV-k 50 wattos 2.1-es hangrendszerének mélynyomója négy passzív sugárzóval állítja elő a mélyebb basszusokat, a két front hangsugárzó pedig új középtartományú hangszórókkal és továbbfejlesztett nagyfrekvenciás sugárzókkal produkál tisztább, részletesebb megszólalást.

Az OLED805 és OLED855 TV-k egyaránt képesek dekódolni a Dolby Atmos hangsávokat, és Dolby Atmos Virtualizer valamint Dolby basszusfokozó és párbeszédjavító funkciókat is kínálnak.

A Philips az első TV márka, mely DTS Play-Fi protokollt integrál készülékeibe, melynek révén kompatibilis, akár surround  hangot megszólaltató hangsugárzók csatlakoztathatóak a TV-hez. Ezek a TV hang több szobás kihangosítására is felhasználhatóak.

Az új Philips készülékek már az Android TV 9-es (Pie) verziójával kerülnek piacra, és beépített a Chromecast, a Google Assistant és az együttműködés Alexa képességekkel. Hiányzik viszont az Apple AirPlay 2 és HomeKit funkciók támogatása.

A májustól kapható OLED805 és OLED855 készülékek az „európai design” jegyében, rendkívül vékony készülékházzal, szinte szegély nélküli képernyőkávával és kiváló minőségű fémfelületekkel büszkélkednek. Az OLED805 modellek képernyői sötét króm bevonatú ferde metszésű lábakon állnak. míg az OLED855 modelljei új, az asztallal szögben álló középső megtámasztású – a 140 centis készülék esetében forgatható -szintén sötét krómozott állvánnyal rendelkeznek. Mindkét állvány azt a benyomást kelti, mintha a képernyő az asztallap felett lebegne.

A készülékekhez egy új, prémium távirányítót mellékelnek, elegáns süllyesztett és megvilágított gombokkal. A tökéletes luxus érdekében a fém felületű távirányító oldala és hátulja a skót Muirhead felelősségteljes forrásból származó bőrével van bevonva.

A 2020-as Philips TV-k még nem rendelkeznek HDMI 2.1 csatlakozással –  bár tudják annak ALLM funkcióját -, és nem támogatják az AV1 videoformátum dekódolását. A CES 2020 alkalmával bejelentették, hogy a Philips is partner lesz a Filmmaker Mode alkalmazásában, de most úgy tűnik, hogy csak a 2021-es TV-kben jelenik meg ez a képmód.

További Philips OLED TV-k is bemutatásra kerülnek 2020 második felében. Várhatóan lesz egy megfizethető OLED755/765 széria némileg gyengébb chipkészlettel és Saphi okosplatformmal, és egy OLED935 csúcskészülék egyelőre ismeretlen képernyőmérettel és Bowers & Wilkins hangprojektorral.

Philips OLED805/OLED855 TV-k főbb jellemzői:
 • 140 és 164 centis (55” és 65”) képernyőméret.
 • Rendkívül vékony 4K OLED UHD TV.
 • Új 4. generációs P5 processzor AI funkcióval.
 • 3-oldalas Ambilight hangulatvilágítás
 • Perfect Natural Reality kontrasztjavító funkció.
 • Dolby Vision és Dolby Atmos valamint HDR10+ és HLG HDR kompatibilitás.
 • Prémium európai design, „valódi” anyagok használatával.
 • Új, kiváló minőségű távirányító háttérvilágítással, felelősségteljes forrásból származó Muirhead bőrbevonattal.
 • OLED805 ferde metszésű sötét króm bevonatú lábakkal.
 • 55OLED855 az asztallal szögben álló középső sötét króm bevonatú forgatható állvánnyal, 65OLED855 sötét króm T-ív állvánnyal
 • Új Philips 2.1 hangrendszer (2x10W+30W)
 • Beépített DTS Play-Fi surround hanghoz és többszobás hangrendszerhez
 • Android TV Pie (9) operációs rendszer beépített Google Assistant és „működés Alexával”.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .