Panasonic HZ980: bővül a 2020-as OLED TV választék

A Panasonic HZ980 szériájú TV-kben is megvan minden a márka többi idei 4K OLED TV-jében megtalálható lényeges funkció és technológia.


A Panasonic tovább bővíti a 2020-as 4K OLED TV-k választékát. A prémium HZ2000 valamint a HZ1500 és HZ1000 szériákhoz csatlakoznak a 164 és 139 centis (65 és 55 hüvelykes) képátlójú HZ980 készülékek.

A Panasonic HZ980 készülékek a márka belépő OLED TV-i, és bár paneljük nem „Master HDR OLED”, de egyebekben szinte mindenben ugyanazokat a funkciókat és technológiákat nyújtják, mint a többi idei modell.

A cég legfejlettebb HCX PRO Intelligent videoprocesszora biztosítja a hollywoodi filmek élményét garantáló pontos színeket, kontrasztot és képélességet.

A hollywoodi rendezők kezdeményezésére az UHD Alliance által kidolgozott, és a Panasonic készülékein a távirányítón lévő gombbal aktiválható Filmmaker Mode képmódban a film eredeti képsebességének, képarányának, színeinek és kontrasztjának megfelelően jelenik meg a képernyőn, kikapcsolva a zajcsökkentést és képélesítést.

HZ980 széria által istámogatott Dolby Vision kiegészítésének tekinthető Dolby Vision IQ a tartalom dinamikus metaadatait és a TV beépített fényérzékelőjét használva a környezeti fényviszonyokhoz állítja a kép fényességét és az árnyalati leképzést. A Filmmaker Mode Intelligent Sensing (intelligens érzékelés) funkciójának használatával ugyanilyen adaptív hatás érhető el a HDR10, HDR10+, a HLG és az SDR tartalmakkal is. A belépő készülékekben is ott a Netflix Kalibrált Mód a szolgáltatás tartalmaihoz optimalizált képmód.

A HZ980 széria TV-i is támogatják a Dolby Atmos hangformátumot, amit eARC HDMI csatlakozójukon át továbbíthatnak az annak megszólaltatására alkalmas hangrendszernek. A TV-k saját 30W-os Cinema Surround Pro hangrendszere külön megvásárolható mélynyomóval egészíthető ki, a Bluetooth Audio Link révén pedig vezeték-nélküli hangsugárzón vagy Bluetooth fejhallgatón szólaltatható meg a TV hangja.

A HZ980 készülékekben is a Panasonic okos TV operációs rendszerének legújabb verziója, a gyorsan megjelenő előnézeti képeket és egyszerűen átlátható csupán egy rétegű menürendszert kínáló My Home Screen 5.0 működik, amiből azonnal elindítható a kedvenc streaming szolgáltatás vagy alkalmazás. Az Amazon Alexa és Google Assistant hangasszisztens funkciókkal hangutasításokkal vezérelhető a csatornaváltás, a hangerőállítás és a készülék ki- bekapcsolása.

A Panasonic HZ980 4K OLED TV-k rövidesen kaphatóak lesznek idehaza is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .