Sony STR-DN1080: HDMI eARC frissítés az AV vevőerősítőhöz

A Sony eARC funkciót támogató firmware-frissítést tett közzé STR-DN1080 AV vevőerősítőjéhez, ami így már az objektumalapú veszteségmentes hangformátumokat is fogadja a kompatibilis TV-ktől.


A Sony STR-DN1080 objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokat kezelő és azokból 3D térhangzást előállító AV vevőerősítőjéhez is megjelent az a firmware-frissítés, amivel alkalmassá válik az eARC funkcióra, és az eddigiek mellett fogadhatja a legkorszerűbb hangformátumokat olyan kompatibilis tévékészülékektől, mint amilyenek a márka új csúcskategóriájú AF9 és ZF9 készülékei, melyek az első eARC-t támogató TV-k.

A HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű vissza-irányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) funkciója az eddigiek mellett a Dolby TrueHD, a DTS-HD Master Audio, az ezekbe csomagolt Dolby Atmos és DTS:X a valamint a sokcsatornás PCM tömörítetlen audioformátumok továbbítását is lehetővé teszi.

Amennyiben a TV és az AV vevőerősítő is rendelkezik eARC funkciójú HDMI csatlakozóval, az előbbi a legmagasabb minőségű audioformátumokat is képes továbbítani az utóbbinak, akár egy a TV-hez csatlakoztatott Blu-ray lejátszótól is. Vagyis a forráskészülékek jeleit nem kell többé az AV vevőerősítőn átvezetni, és a TV-ben működő megfelelő támogatással rendelkező alkalmazásokkal elért streaming szolgáltatások tartalmainak legkorszerűbb hangsávjai is továbbíthatóak az AV vevőerősítőbe.


Frissítés:

Itt találhatóak a tudnivalók és a legfrissebb M41.R.0518 verziószámú firmware-frissítés az STR-DN1080-hoz.


Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .