Sony STR-DN1080: új Dolby Atmos, DTS:X AV vevőerősítő

1. Oldal

A Sony új hálózati AV vevőerősítője, az STR-DN1080 a 4K/HDR HDMI jelátvitel mellett a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást is támogatja, képes nagy-felbontású audió közte DSD natív lejátszására, valamint vezeték-nélküli Multi-room hangot is kínál.


A Sony STR-DN1070 helyébe lépő új 7.2 csatornás AV vevőerősítő, az STR-DN1080 már az objektumalapú Dolby Atmos és DTS:X 3D térhangzás élményének megteremtésére is alkalmas.

Sony STR-DN1080.jpg
Az STR-DN1080 fejlett DSP technológiájával a hangsugárzók viszonylag szabad elhelyezését teszi lehetővé, mert képes azok „virtuális áthelyezésével” az optimális beállítási pozícióknak és szögeknek megfelelő legjobb megszólalást szimulálni. A két virtuális „Fantom Surround” hátsó hangsugárzóval egy 7.1.2 csatornás térélmény érhető el egy 5.2.1 hangsugárzó konfigurációval.

Sony STR-DN1080_csat.jpg
A vevőerősítő külső összeköttetésének lényegét a 6 bemeneti és két kimeneti HDMI csatlakozó adja, melyek teljes HDCP 2.2 kompatibilitást, és a legújabb 4K/60p, 4:4:4 színkódolású, HDR és széles BT.2020 színskálájú jelátvitelt biztosítanak. Az USB bemenettel, a Bluetooth kapcsolattal, a Chromecast streaming beépítésével, a Spotify Connect kezelésével és vezeték-nélküli Multi-Room rendszer lehetőségével ez az AV vevőerősítő valóban sokoldalú és minőségi megoldást kínál.

A Sony STR-DN1080 800 € (kb. 250.000 Ft) áron 2017 tavaszától lesz kapható.

Sony_STR-DN1080_jellemzok.jpg

Kapcsolódó linkek:

Sony: a 2017-es 4K HDR LCD TV kínálatról
Sony BRAVIA A1: OLED TV hangkeltő képernyővel
Sony UBP-X800: a fogyasztóknak szánt Ultra HD Blu-ray lejátszó
Sony UHP-H1: nagyfelbontású prémium audio- és videolejátszó
Sony STR-DN1070/STR-DH770: új 7.2 csatornás AV vevőerősítők

5 hozzászólás “Sony STR-DN1080: új Dolby Atmos, DTS:X AV vevőerősítő” bejegyzéshez

 1. Jelenleg ez a SONY európai kínálatában az AV-erősítők közül a csúcskészülék, mivel az ES termékcsaládot valamilyen érthetetlen okból már nem forgalmazzák Európában. Sajnos gyermeteg hibákkal rendelkezik, amik ilyen árszint mellett már eléggé zavarók és taszítják a vevőket.

  Először is egy megfelelő 75 ohmos koax antennabemenet hiányzik, a saját maga gagyi, nem szabványos antennaaljzata helyett.
  Továbbá hiányzik belőle a DAB+ és az internet rádió is.
  Ha ezen hiányosságok nem lennének benne, gondolkodás nélkül megvenném a jelenlegi erősítőm helyére, aminek cseréje már esedékes, mint évek óta márkahű SONY-felhasználó.

  Mivel ez már egy 3 éves modell, kérdezném esetleg, hogy van-e bármi hír arról, hogy a SONY új terméksorozattal jön ki a közeljövőben a házimozi erősítők területén?

  1. A digitális rádiózás már le is állt Magyarországon 2020 szeptember elején, így mire használnád a DAB+-t?

   A hálózat és megosztás részben a táblázatba szerepel az internetes rádió elérése és még más dolgok is pl. GoogleCast.

   Végülis megvetted, vagy ha nem mit vettél helyette?

 2. Internetes rádió: chromecaston keresztül, telefonról lehet minőségi adást hallgatni, ráadásul ha ki van kapcsolva az erősítő, akkor elég a telefonon megbökni a chromecast ikont és a chromecast be is kapcsolja az erősítőt. Nekem volt internet radiós házimozi erősítőm és nem volt kényelmesebb használni, mint ezt a Sonyt telefonon keresztül. Chromecason keresztül ráadásul lényegtelen hangzás szempontjából, hogy milyen telefonról lövöd az erősítőre.

  A hangszínválasztás: magas, mély állítható. Rendes ekvalizátor nincs benne, de nem is kell, mert középállásban hagyva is rendesen hallhatók a magasak és a mélyek: elég AFD módba kapcsolni: a magasat, mélyet ugyanúgy hallod és ugyanolyan dinamikával, mint egy rendes sztereó erősítőn és mivel bemérő mikrofonnal felmérte az erősítő a szoba akusztikáját, a lineár hangzás biztosítva van. Bár van két mélynyomó kimenete is, de tök fölöslegesen.

  Sztereó tv adás erősítése: dolby surround módot ajánlom. Kiválóan reprodukálja a tv-n látottakat.

  Ami nem tetszik benne:
  – gyenge grafika mind az erősítőn, mind a tv menüben
  – a bemenő jel erősítése nem állítható.

  1. „Chromecaston keresztül ráadásul lényegtelen hangzás szempontjából, hogy milyen telefonról lövöd az erősítőre.” Ez azért van, mert az erősítőkbe, TV-kbe és más eszközökbe beépített Chromecast a zenei és más (pl. YouTube) streaming szolgáltatások tartalmát nem a telefonról fogadja. A telefon csak átadja az erősítőnek (vagy TV-nek vagy más Chromecast eszköznek), hogy honnan származik a bitfolyam, s az már közvetlenül az internetkapcsolaton át éri el azt. A streaming úgymond átadása után a telefon elvileg akár ki is kapcsolható, ha nem arról vezérlik a zenelejátszást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .