Sony: új BRAVIA 3D-ready LCD TV-kkel bővül a választék

1. Oldal

Még az ősszel kaphatóak lesznek a Sony NX710, NX810 modellek, amelyek utólag bármikor alkalmassá tehetőek sztereoszkóp képvisszaadásra a gyártó külön megvásárolható aktív képzáró szemüvegeivel és az azokat meghajtó 3D szinkronizáló adóval.
A Sony is tudja, hogy sok vásárló ilyen-olyan okból még nem kíván 3D TV-t venni, de azért olyan készüléket választana, amely kiegészítve a szükséges elemekkel bármikor kész lehet a 3D műsorok nézésére is. Ezeknek kínálják már szeptembertől idehaza is a 102 és 117 centis képátlójú KDL-40NX710, KDL-46NX710, valamint a 139 centis képméretű KDL-55NX810 modelleket 520.000, 670.000 és 950.000 forintos javasolt fogyasztói árakon. Az új készülékekhez már csak csatlakoztatni kell egy „3D Sync” adóegységet (kb. 18.000 Ft) és feltenni a gyártó aktív képzáró szemüvegeit (kb. 30.000 Ft/db), s máris nézhetőek a 3D tartalmak.

Az új készülékek mindegyikében „Dynamic Edge LED” panel megvilágítást, BRAVIA Engine 3 képfeldolgozást, „Motionflow 100 Hz Pro” (NX710) illetve „Motionflow 200 Hz Pro” (NX810) képfrissítési technológiát és új „OptiContrast” kontrasztoptimalizálást alkalmaznak az éles, egyenletes mozgásmegjelenítésű, magas színhűségű és kontrasztú kép érdekében.

A „BRAVIA Internet Video” tartalomelérés működik az új modellekben is, így számos videós weboldal (YouTube, DailyMotion, Eurosport) tartalma mellett idehaza az AXN csatorna sorozatai is online láthatóak rajtuk. A „BRAVIA Internet Widget” alkalmazásokkal pedig a Twitter, Facebook közösségi oldalakhoz és a Flickr képmegosztóhoz lehet hozzáférni. A hálózati elérést beépített WLAN (WiFi) modul teszi egyszerűvé. A készülékek emellett USB csatlakozón keresztül és DLNA fájlátviteli kapcsolaton át DivX, AVC, AVCHD, MPEG4, MPEG1, MP3, RAW, JPEG médiafájlok lejátszására is képesek, és DVB-T/DVB-C digitális adások vételére alkalmasak.

Sony BRAVIA NX810 jobbra az opcionális design állvánnyal
Sony BRAVIA NX810 jobbra az opcionális design állvánnyal


Az új modellek is az idei Sony BRAVIA TV-k stílusosan minimalista „Monolit Design” formatervét követik. Mindegyikhez külön megvásárolható az alacsonyan elhelyezett készülékhez illeszkedő, 6 fokos dőlést biztosító design állvány, ami egy jobb hangminőséget garantáló 2.1 csatornás hangrendszert is rejt.

Kapcsolódó linkek:

Sony: Eurosport videók a BRAVIA Internet Video-n
Sony: FIFA VB kollekció a BRAVIA Internet Video-n
Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszós házi-mozi rendszerek
Sony: a 2010-es Blu-ray Disc lejátszók
Sony: a 2010-es BRAVIA TV-kről
Sony: BRAVIA Internet Video on-line műsorokhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .