Sony UBP-X800: a fogyasztóknak szánt Ultra HD Blu-ray lejátszó (videó)

1. Oldal

A CES 2017 kiállításra jelentette be a Sony a tavasztól 400 € (kb. 125.000 Ft.) áron kapható UBP-X800-as Ultra HD Blu-ray lejátszóját, ami nagy felbontású hangfájlokat lejátszik, de a Dolby Vison HDR formátumot nem támogatja.


Az Ultra HD Blu-ray meghajtót nem tartalmazó PlayStation 4 Pro és a high-tech házi-mozikhoz tervezett UBP-X1000ES után a Sony végre egy megfizethető Ultra HD Blu-ray lejátszóval készül a piacra.

Sony X800 UHD Blu-ray.jpg
Az UBP-X800 megfelel az Ultra HD Blu-Ray specifikációnak, vagyis képes az Ultra HD felbontású, nagy dinamikatartományú (HDR) és a kiterjesztett Rec.2020 színtérben megadott tartalmak lejátszására. Csalatkozniuk kell viszont azoknak, akik a Dolby Vision HDR formátum támogatására is számítottak, mert hiába lesz képes erre a Sony összes felső kategóriás TV-je, az új lejátszó esetében viszont nem ez a helyzet. Az UBP-X800 csak az Ultra HD Blu-ray formátumban kötelező HDR10 formátumot kezeli.

A gyártó sajtóközleménye szerint az új lejátszó a 4K Ultra HD Blu-ray lemezek lehető legjobb képminőségű lejátszása érdekében a Sony Pictures Entertainment együttműködésével született.

Sony X800 UHD Blu-ray_csat.jpg
Az UBP-X800 merevített váza és vastag fémházának kialakítás minimalizálja a mechanikai vibrációt. A Sony nagy hangsúlyt fektetett a lejátszó audió képességeire is, így az kompatibilis akár a 192 kHz/24-bites és a DSD (akár 11,2MHz-es) nagy felbontású kódolt hangfájlokkal, melyeket USB-n vagy hálózaton át fogadhat. A DSEE HX technológia a nagy felbontásúakhoz hasonló minőségűré javítja a tömörített audió forrásjeleket. Két HDMI kimenete közül az egyik kifejezetten audiojel továbbítására szolgál.

A lejátszó Sony által kifejlesztett Precision HD lemezmeghajtója szinte az összes optikai lemezformátumot – köztük a DVD-Video és DVD-Audio, CD és Super Audio CD, valamint Blu-ray 3D és BD-ROM – tökéletesen olvassa, és emellett szinte bármilyen USB-n keresztül elérhető formátumot is kezel.

Képes a lejátszó dekódolni a 4K videó streaming szolgáltatásokat, mint a Netflix, az Amazon Prime Video, és fejlett képfeldolgozása közel 4K felbontásra skálázza fel az SD és HD tartalmakat is. Ha 4K HDR tartalmat játszik le egy nem HDR képes 4K TV számára, akkor az UBP-X800 egy egyedi algoritmussal reprodukálja a megfelelő fényerőt és színátmeneteket a lehető legjobb képminőség érdekében.

Az UBP-X800 beépített Bluetooth kapcsolaton vezeték-nélküli hangszóróval vagy fejhallgatóval párosítva is megszólaltathat hangot.

A Sony UBP-X800 Ultra HD Blu-ray lejátszó 2017. tavaszától lesz kapható 400 € (kb. 125.000 Ft.) áron.

HTMLON
HTMLOFF
Kapcsolódó linkek:

Samsung M9500: beállítja a TV-t is az új UHD Blu-ray lejátszó
Oppo UDP-203: új rendszerchipre épülő Ultra HD Blu-ray lejátszó
Ultra HD Blu-ray: először Dolby Vision formátummal 2017-ben?
Sony UBP-X1000ES: Ultra HD Blu-ray lejátszó nem tömegpiacra
PlayStation 4 Pro: a Sony új 4K és HDR konzolja
Panasonic DMP-UB700: az új olcsóbb Ultra HD Blu-ray lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .