Sony: már kaphatóak az új U és a teljes HD felbontású X sorozatú LDC TV-k

1. Oldal

A Sony U sorozatú LCD TV-it az „árérzékeny” vásárlóknak, a teljes HD felbontású X sorozat modelljeit a csúcskészülékre vágyóknak ajánlja. A BRAVIA LCD TV-k elismeréseként a KDL-32V2000 elnyerte az idei EISA díjat.
A képátlót tekintve 82 centis KDL-32U2000 és 102 centis KDL-40U2000 modellekbe nem a 7. generációs „Super Vertical Pattern Alignment” hanem a korábbi PVA LCD panelt építik, a BRAVIA ENGINE helyett pedig egy kisebb tudású, de persze nagyteljesítményű egy csipes képfeldolgozó processzort alkalmaznak.

KDL32U2000.jpg
A kedvezőbb ár ellenére mindkét új Sony U sorozatú LCD TV HD-ready-nek minősül az 1366×768 pixel felbontás és a 720p/1080i nagyfelbontású videojelek a komponens (YUV) és a HDMI csatlakozókon keresztüli fogadása miatt. Ezeken kívül találunk még két SCART aljzatot, S-Video, kompozit videó és PC bemeneteket is a készülékeken. A hang Dolby Virtual Surround térhangzással is megszólaltatható, és a készülékkel a DVB-T adások is vehetőek.

Az X sorozat modelljeiben a legfejlettebb BRAVIA ENGINE EX technológia teljes HD (1920×1080 pixel) felbontást biztosító, új generációs S-PVA panellel párosul, így lehetővé válik az 1080p videoforrások, mint a Blu-ray és HD-DVD lemezek tartalmának teljes felbontású megjelenítése. Ráadásul mivel a jelfelbontás során nem kell átskálázni az ilyen videojelet a képminőség a lehető legjobb lesz.

KDL46X2000_Full_HD.jpg
A prémium kategóriájú KDL-40X2000 és KDL-46X2000 a széles színskálájú (Wide Colour Gamut) háttérvilágításnak, az élő színalkotásnak (Live Colour Creation) és a BRAVIA ENGINE EX technológiának köszönhetően élénk és finom árnyalatú színeket és színmélység produkál a manapság még szokatlanul nagy felbontás mellett. Maga a BRAVIA ENGINE EX képfeldolgozó technológia a BRAVIA ENGINE továbbfejlesztett változata, ami a jobb analóg-digitális jelátalakítás, a hatékonyabb interferenciaszűrés és a standard televíziós jel felbontásának a teljes HD képernyőhöz skálázása, valamint a képernyőn történő megjelenítése révén nagyobb képtisztaságot és szinte háromdimenziós mélységérzetet eredményez. Ezen kívül a BRAVIA ENGINE EX technológia azt is garantálja, hogy a megjelenített tárgyak mozgása egyenletes, széleik pedig borotvaélesek legyenek.

Az EISA magazinok újságíróinak szavazata alapján Európa legjobb LCD televíziója 2006-2007-ben a Sony KDL-32V2000 lett, az alábbi indoklás szerint:

KDL-32V2000_EISA.jpg
„A Sony BRAVIA koncepciója kikövezte az utat a cég sikeres visszatérése számára az LCD televíziók globális piacán. A gyönyörű formatervezésű Sony KDL-32V2000 pedig, amely szintén ezen a koncepción alapul, bizonyítja, hogy nem csupán marketingről van szó, hanem fejlett technológiáról és minőségi kivitelezésről. A BRAVIA ENGINE hatékonyan küszöböli ki a nem kívánatos képzajt, és a kép sötétebb részein is képes kiemelni a részleteket. A színfokozatok számának növelésével és a pixelek számának négyszeres megsokszorozásával a digitális hibák szintén nagymértékben csökkennek. A vizuális eredmény pedig megdöbbentő képteljesítmény valóban elérhető árszinten”.

Kapcsolódó linkek:

Az EISA 2006/2007-es díjazottjainak listája
Sony Esprit TAV-L1: technológia és dizájn új egysége
Sony: rövidesen kapható a BRAVIA LCD TV-k V sorozata is
Sony: új BRAVIA X, V és S sorozatú LCD TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .