Opera böngésző Sony tévékben és Blu-ray lejátszókon

1. Oldal

Az Opera Software bejelentése szerint böngészőjük a Sony internetre csatlakozó BRAVIA televíziókban és Blu-ray lejátszókban szolgál majd weboldalak megjelenítésére – egyelőre Flash nélküli.
Az internetre csatlakozó TV-kben és Blu-ray Disc lejátszókban alkalmazható Opera webes böngésző platformközi, szabványokon alapuló gerincét az „Opera Software Developer Kit (SDK)” fejlesztői eszközkészlet adja. Ez adja az alapját a teljes böngésző és felhasználói interfész fejlesztésének. Az Opera támogatva a webes alkalmazásokat, az úgynevezett „widget”-ek használatát, a teljes web-böngészést és a HTML5, OIPF (Open IPTV Forum) és Hybrid Broadcast Broadband Television (HbbTV) szabványokat (a Flash-t viszont jelenleg még nem), könnyű tartalomterjesztést és testre szabhatóságot biztosít. Az utóbbi szabvány egyesíti a televíziós valamint internetes műsorterjesztést a TV készüléken, és feleslegessé teszi teletextet. Német és francia tévéállomások, köztük például a ProSiebenSat.1 már elkezdte kínálni az ennek megfelelő tartalmakat.

Opera_Sony.jpg
Az eddig csupán a BRAVIA Internet Video portálon keresztül országonként változó, különböző online szolgáltatásválasztékot nyújtó Sony készülékek a jövőben tehát lehetővé teszik az interneten való szabad szörfölést. A Sony 2011-es európai piacra készülő BRAVIA TV-iben és Blu-ray lejátszóiban tehát Opera böngésző működik majd, sőt egyes hírek szerint a PS3 konzolban is ez váltja a jelenlegit.

Ne feledkezzünk meg ugyanakkor arról sem, hogy a Sony Google TV alapú TV-ivel és Blu-ray lejátszójával egy másik vasat is tart a tűzben.

Kapcsolódó linkek:

Sony: 2011-es BRAVIA TV-k több internettel és 3D-vel
Google TV: késlekedés a javításra váró szoftver miatt
Az iparág az internetre csatlakozó TV-kre hangol
Philips, Sharp és Loewe közös internetalapú TV platform
Google TV alapú Sony TV-k és Blu-ray lejátszó az USA-ban
Google TV: a platform működik
Philips Net TV: egyszerű internetelérés a TV készülékkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .