OLED: az LG 79 centis 3D OLED TV idén már kapható (Frissitve)

1. Oldal

Az idei CES-en is bemutatta az LG 79 centis OLED TV-jét immár 3D képmegjelenítéssel, amit idén az Egyesült Államokban és Európában már forgalomba is hoznak, 2013-ban pedig már versenyképes költségű OLED TV tömeggyártásra készülnek.

Az LG 79 centis képátlójú IFA-n bemutatott OLED TV-je az idei CES kiállításon is látható volt, sőt a csupán 2,9 mm vastagságú képernyővel rendelkező készülék 3D változata foglalta el a fő helyet a koreai gyártó OLED TV falán.

OLED_CES2011_LG_3D.jpg
A 79 centis modell (31 inch) 1920×1080 pixel teljes HD felbontást, „végtelen” kontrasztarányt és 180 fokos nézési szögtartományból azonos minőségű képet ígér, ami 600Hz-es gyakorisággal frissül. Talán ennek is tulajdonítható a gyártó azon magabiztos állítása, hogy a feltehetően aktív képzáró szemüveggel nézhető két szembe jutó 3D képösszetevő között nincs átlátás.

Az LG tervei szerint a kiállított modellt idén már be kívánja vezetni az észak-amerikai és európai piacokon is. 2012-ben pedig már egy 140 centis (55 inch) OLED TV prototípussal kíván előállni, aminek a versenyképes költségű tömeggyártása reálisan 2014-ben indulhat.

Frissités: Az LG Display hivatalosan is bejelentette, hogy a cég 2013-ban egy új OLED gyárat futtat fel, amely nagyméretű OLED TV panelek tömeggyártására lesz képes. Az LG Display alelnöke Jung Ho azt mondta, hogy az LG piacvezető akar lenni az OLED TV-ben, és a cél elérése érdekében futtatja fel az említett új gyártósort. A gyártósorral az LG az LCD képernyőkhöz viszonyítva is versenyképes költséggel akar nagyméretű OLED TV paneleket előállítani. Young Soo Kwon az LG Display vezérigazgatója elmondása szerint azért van szükség új gyártósorra, mert a 8. generációs gyártásból származó LCD panel 2-3-szor olcsóbb, mint az azonos méretű 5.5-ös generációjú OLED gyártósorról lekerülő panel.

Kapcsolódó linkek:

Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
LG OLED TV 79 centis képátlóval a 2010-es IFA-n
OLED: új olcsóbb elektronika segítheti a tömeggyártást
OLED: új alkalmasabb meghajtású OLED panel a Sonytól
OLED: olcsóbb panelt ígér a DuPont új nyomtató technikája
A Samsung 2011-re tervezi 107 centis OLED TV-jét
Az OLED-nél hatékonyabb az OLET
OLED: a gyártás költségét csökkentő új nyomtató technológia
Az LG Display és a Samsung újabb OLED befektetései
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .