Szárnyal a 3D házi-mozi vetítők eladása az USA-ban

1. Oldal

A Quixel Research piackutató jelentése szerint az USA házi-mozi és szórakoztatási célú projektorpiacán 2011 harmadik negyedében az előzőhöz képes 121 százalékkal több 3D vetítőt adtak el, s az utóbbiak már az otthoni vetítő kategória 16%-át adják.
Úgy tűnik az Egyesült Államokban egyre több fogyasztó ismeri fel, hogy értelmes megoldás 3D tartalmakat otthon frontvetítőt használva nézni, amit az idei harmadik negyedévi eladási adatok is bizonyítanak.

Tamaryn Pratt a Quixel Research piackutató kutatásvezetője szerint a fogyasztók elsődlegesen a vetített kép magával ragadó természete miatt építenek házi-mozit, és a 3D filmekhez és szórakoztató tartalmakhoz is emiatt választják a filmrajongók a vetítést. Várakozása szerint, jövő ilyenkor a házi-mozi és szórakoztatási célú vetítők több mint fele 3D lesz.

Keresett 3D vetítők lehetnek: Sony VPL-HW30ES és Epson EH-TW6000
Keresett 3D vetítők lehetnek: Sony VPL-HW30ES és Epson EH-TW6000


Az USA-ban 3D házi-mozi projektorok eladásából származó bevételek a harmadik negyedévben csak 14 százalékkal nőttek a másodikhoz viszonyítva, vagyis sokkal kisebb mértékben, mint az eladott mennyiség ugyanebben az időszakban a közelmúltban a piacon megjelent kedvező áru 3D modellek miatt.

A házi-mozi és szórakoztatási célú projektorok piaca összességében a mennyiséget tekintve 7 százalékkal visszaesett az USA-ban a második negyedévhez képet, de éves összehasonlításban 2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben. A kategóriába tartozó vetítők eladásából származó bevételek 4 százalékkal 74 millió dollárra (kb. 17,2 milliárd Ft) csökkentek a harmadik negyedévben.

Kapcsolódó linkek:

Epson EH-TW9000: kaphatóak a 3D házi-mozi csúcsvetítők
Sony VPL-VW95ES: már kapható az új 3D csúcsvetítő
Epson: az első 3D házi-mozi vetítők már kaphatóak
Sony VPL-HW30ES: az új megfizethető 3D házi-mozi vetítő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .