Epson EH-TW9000: kaphatóak a 3D házi-mozi csúcsvetítők

1. Oldal

Az Epson új már idehaza is megvásárolható csúcskategóriás 3LCD házi-mozi vetítői az EH-TW9000W és EH-TW9000 a könnyű elhelyezés és a minőségi nagyfelbontású mozikép mellett a piacon most elérhető legfényesebb 3D képet ígérik.
Az IFA kiállításon bemutatott öt új Epson 3D házi-mozi vetítőből immár a két csúcsmodell is kapható. Ezek a projektorok kiemelkedő fehér illetve színes fénykibocsátással, mély feketékkel és magas dinamikus kontrasztaránnyal képesek 1080p felbontású 2D illetve szekvenciális 3D képkockák vetítésével és aktív képzáró szemüveggel sztereoszkópikus képélményt előállítani.

Epson_EH-TW9000_csatis.jpg
A teljesen fekete házú EH-TW90004422 és a fekete előlapot valamint légbeömlőket kivéve fehér EH-TW9000W4421 optikai motorja az új Crystal Clear Fine (C2 Fine) technológiájú D9 LCD képmodulátor panelekre épülő. Ezzel és a 230 W-os E-TORL lámpával mindkét vetítő akár 2.400 lumen fehér illetve színes fényáramot is előállíthat. Ekkora fényerőre teljesen sötét szobában egy átlagos méretű házi-mozi kép vetítéséhez nincs szükség – ehhez bőségesen elegendő a lámpa élettartamát 4000-ről 5000 órára növelő takarékos (ECO) üzemmód fényereje is. De világosabb helyiégben esetleg nagyobb méretű vagy 3D kép vetítéséhez jól jöhet a magas fényerő annak ellenére is, hogy az új LCD panelek „Bright 3D Drive” 480 Hz-es meghajtási technológiájával az aktív képzáró szemüveg kitakarási időtartamát felére csökkentve sokkal kisebb mértékben romlik a látott 3D kép fényessége. Az új vetítők automatikus fényszabályzó írisszel 200.000:1 dinamikus 2D kontrasztarányt biztosítanak a 100% fehér (írisz: nyitva) illetve a teljes fekete (írisz: zárva) között mérve.

Mindkét új vetítő megújult képkocka-interpolációs eljárással képes javítani a gyors mozgások megjelenítésén, a szabványfelbontású tartalmak képrészleteit pedig „Super Resolution” eljárás gazdagítja. A vetítők szükség esetén a nagyfelbontású 2D filmeket és videojátékokat 3D képpé alakítják. A korszerű konverzió során a bemeneti 2D képet analizálva egy eljárás a perspektívákból kinyeri annak mélységi tagoltságát, egy másik processzus pedig szeparálja a képen lévő összes objektumot és ezeket analizálva létrehozza azok formai alakmodelljét, majd ezen információkból előállítja a 3D kép parallaxis összetevőit.

A vetítők 2,1-szeres nagyításátfogású Fujinon professzionális lencséje függőlegesen ±96% vízszintesen ±47% képeltolást tesz lehetővé, ami nagyon megkönnyíti azok elhelyezését, beállítását. A szokványos képparaméterek mellett fejlett élességállításra, egyedi 9 pontos gamma korrekciós görbe beállításra, hat színkomponens szerinti színbeállításra és ISF minősített szín kalibrációra is lehetőséget adnak az új modellek.

Epson_EH-TW9000W.jpg
Az EH-TW9000W4421 vetítőbe a vezeték-nélküli 3D jelátvitelt biztosító WirelessHD technológiát is beépítik, ami feleslegessé teszi a projektor és a műsorforrás közötti kábelezést. A forráskészülék HDMI jelét csupán a projektorhoz mellékelt henger alakú adóhoz kell csatlakoztatni, s azt úgy elhelyezni, hogy a vetítő elől ne takarja semmi – ez a 60GHz-es rádiójel biztos vételéhez szükséges.

Az új vetítők gombnyomásra 3D vetítésre kész állapotba hozhatóak és természetesen kompatibilisek az 1.4a verziójú HDMI-n továbbított 3D képformátumokkal. A sztereoszkópikus kép nézéséhez szükséges aktív képzáró szemüvegből kettőt-kettőt mellékelnek a csúcsvetítőkhöz.

Kapcsolódó linkek:

Epson: az első 3D házi-mozi vetítők már kaphatóak
Epson: új LCD képmodulátor panelek 3D vetítéshez
Új Epson vetítők a trendi otthoni szórakozáshoz
IFA 2011: öt új Epson 3D házi-mozi vetítő mutatkozik be
A WirelessHD új specifikációja illeszkedik az 1.4-es HDMI-hez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .