Samsung és LG 140 centis OLED TV-k a CES 2012-őn?

1. Oldal

Az LG és a Samsung valószínűleg kész arra, hogy a jövő januári CES 2012 kiállításon bemutassa azokat a nagyképernyős OLED TV-ket, amelyekkel jövőre már a piacon is megjelennek.
Az ETNews egy jelentése szerint a két rivális koreai cég azt tervezi, hogy a január 10-én kezdődő CES 2012 kiállításon bemutatják 140 centis (55 inch) képátlójú OLED TV-iket. Ez nem meglepő, miután az LG már bejelentette jövőre megjelenő 140 centis (55 inch) OLED TV-jét és a Samsung is képes már 5.5 illetve új 8. generációs gyártósorain ugyanekkora panelt előállítani. A riport szerint mindkét cég a jövő évi Olimpia előtt, vagyis még 2012 júliusában akarja piacra vinni új készülékeit számítva arra, hogy a sportesemény miatt sokan vásárolnak majd új TV-t.

OLED_Samsun_LG.jpg
A Samsung készüléke ténylegesen vörös, zöld és kék (RGB) szerves fénykibocsátó diódákból (OLED) álló panelt alkalmaz majd, míg az LG képernyőjében színszűrőkkel kombinált fehér fényű OLED-ek alkotják majd a pixeleket. Az utóbbi panelt az LG szerint könnyebb és végső soron olcsóbb előállítani, és mindkét cég kielégítőnek tartja panelje képminőségét, teljesítményfelvételét és élettartamát.

A jelentés említést tesz azokról a pletykákról is, amelyek egy Apple OLED TV-ről szólnak, de ezeknek feltehetőleg nincs alapja, mert 2012-ben a panelgyártási kapacitása még nem elég ahhoz, hogy az LG, a Samsung vagy más gyártó el tudná látni az Apple-t ilyen panelekkel.

Kapcsolódó linkek:

OLED: a DuPont technológiai megállapodást írt alá
Már jövőre piacon az LG 140 centis (55 inch) OLED TV-je
OLED: a Samsung új panelgyártó metódust fejlesztett ki
LG Display OLED TV panelek 2013-tól, de milyenek?
OLED: az LG 79 centis 3D OLED TV idén már kapható
Nyomtatással készült 48 centis OLED TV a Samsungtól
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .