TCL: kínai kvantumpötty technológiájú TV Európában is

1. Oldal

A világ jelenleg harmadik legnagyobb és tovább terjeszkedő TV gyártója, a kínai TCL a CES 2015 kiállításon bejelentette, hogy 140 centis (55 inch) H9700-as típusszámú kvantumpötty TV-je „rövidesen” megjelenik az USA-ban és Európában is.


Már múlt szeptemberben, a berlini IFA kiállításon bemutatták a TCL kvantumpötty 4K Ultra HD TV-t, ami akkor még csak egy prototípus készülék volt, de bizonyságul szolgált, hogy a kínai cég is birtokában van a technológiának nemcsak a japán és koreai TV gyártók. A TCL a QD Vision Color IQ nanokristály technológiáját és Shine OnLED fényforrásokat felhasználva maga állítja elő az LCD paneleket saját hatalmas kínai gyárában.

TCL_H9700 kvantumpottyTV.jpg
A TCL H9700 típusszámot viselő 140 cm (55 inch) képátlójú „4K UHD Quantum Dot TV” szélesebb színtartományú képet nyújt, és a képernyője alatt a szokásosnál nagyobb teljesítményű, 30W-os előre sugárzó Harman Kardon hangszórókkal van felszerelve.

A TCL vezérigazgatója E Hao nyilatkozata szerint: „A H9700 kvantumpötty TV-t rendkívül jól fogadták a fogyasztók Kínában, és várakozással tekintünk az elé, hogy azt idén tavasszal elérhetővé tegyük a szélesebb piac számára”.

A TCL további részleteket egyelőre nem tett közzé a készülékekről.

Kapcsolódó linkek:

TCL kvantumpötty technológiájú 4K Ultra HD TV az IFA-n
A kínai TCL Európában is TV piaci terjeszkedésre készül
QD Vision kvantumpötty technológia további TV-kben
TCL: 4K Ultra HD TV-k olcsóbban
Szakmai szervezet által díjazott képernyők és technológiák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .