Titan OS: a Philips okos TV-k új platformja

Az új Titan OS okos TV operációs rendszer több 2024-es Philips TV szériába is bekerülve hirdetési bevételt hoz a TP Vision számára.


A Philips TV-k új szériáinak bemutatása alkalmával jelentették be a TP Vision és a Titan OS SL stratégiai szövetségét. Az utóbbi barcelonai vállalkozást olyan cégek alapították, mint a Disney, a Roku és a Rakuten TV azzal a céllal, hogy élenjáró hirdetési megoldásokat tartalmazó okos TV operációs rendszert – ez az azonos nevű Titan OS – hozzon létre, amit a Titan Advertising menedzsel. A Titan OS tehát már eleve olyan platformnak készült, ami új szolgáltatásként azon belül a hirdetések kezelését is lehetővé teszi.

Titan OS

A TP Vision már tavaly bevezette az akkor még saját neve alatt futó operációs rendszert egyes Philips TV-ken, de 2024-re úgy döntött, hogy kiterjeszti az új Titan OS használatát megkezdve ezzel a Google TV platformjától való eltávolodást, amely azonban továbbra is megmarad a csúcskategóriás OLED TV modelleken.

A Titan OS a PML9009 The Xtra Mini-LED és a PUS8909 The One prémium LED LCD TV-kben debütál, majd később bekerül a PUS8309 LCD TV és az OLED759 OLED TV szériákba is.

A TP Vision az új platform választásával egyrészt szeretné jobban kontrollálni okos TV-i felhasználói élményét, igényeire szabva az operációs rendszert, amit a Titan OS lehetővé tesz, míg a meglehetősen szigorú követelményeket támasztó Google Android TV rendszere sokkal kevésbé. Másrészt ott vannak a platformról származó hirdetési bevételek és felhasználói adatok, melyek a Google TV alkalmazása esetén a Google kezében maradnak.

A Titan OS a felhasználói felület grafikáját tekintve nem sokban különbözik a Google TV-től keveredve néhány Fire TV megoldással. A Google TV-hez képest jobban integrálja az élő tévécsatornákat, egy külön füllel, ami lehetővé teszi a különböző típusú tévévételi csatornák összesítését, valamint az ingyenes élő streaming ajánlatokat. A Titan OS már számos streamingszolgáltatás alkalmazását kínálja, köztük az Apple TV+ kivételével ott vannak a legjelentősebbek és a Disney+ is, amellyel a TP Vision új partnerséget jelentett be.

A Titan OS azon is dolgozik, hogy a helyi piacok tartalomszolgáltatóinak alkalmazásai is felkerüljenek a platformra.

A Titan OS egy Chromecast kompatibilis Casting alkalmazást is tartalmaz, ami ha meg van nyitva a legtöbb Chromecast protokollt támogató okostelefon-alkalmazásnak lehetővé teszi, hogy vezeték-nélkül továbbítsa tartalmát a TV-re.

A Titan OS készül az okos otthoni rendszerekkel való együttműködésre is a Matter révén. Kezdetben az integráció csak arra korlátozódik, hogy a Titan OS TV- okostelefonnal vezérelhető.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .