Több európai országban is elkezd szolgáltatni a Netflix (Frissítve)

1. Oldal

A Netflix a világ jelenlegi legnagyobb online videotékája hivatalosan elkezdte streaming szolgáltatását Franciaországban, Németországban és más európai országokban is, hirdetésben pedig már magyar nyelvi szakértőket keres.
Frissítés 2014. szeptember 26.:

A Netflix webes álláshirdetésben keres a szolgáltatása lokalizációjához arab, vietnámi, japán, koreai, olasz, lengyel és magyar nyelvben járatos nyelvészeti szakembereket.

Ez alapján feltételezhető, hogy a Netflix Magyarországon is tervezi szolgáltatása bevezetését.

2014. szeptember 17.:

Az Észak-Amerikából indult, de ma már a világ számos országában elérhető Netflix online videotékaszolgáltatásra Európában már eddig is előfizethettek az Egyesült Királyságban, a skandináv országokban és a Hollandiában lakók.

Netflix.jpg
Most a Netflix a legnagyobb európai országokban is elkezdte szolgáltatását. Tegnapelőtt indult Franciaországban havi 7,99 euróért (kb. 2.500 Ft). Sok film és TV sorozat franciára szinkronizált, de a nézők az eredeti nyelvi változatot is választhatják, és helyi tartalmak is elérhetőek. Tegnaptól már Németországban, a másik jelentős európai piacon is működik a Netflix, melynek saját eredeti TV-sorozatai, mint a House of Cards és az Orange is the New Black is elérhetőek, akár 4K felbontásban is.

A Netflix alkalmazás ma már szinte minden ismert okos TV-n, játékkonzolokon, okostelefonokon, médialejátszón, táblagépen és PC/Mac számítógépen. Amikor a Netflix működésbe lép egy új piacon, akkor az összes ilyen alkalmazásról elérhetővé válik az online videotékaszolgáltatás, ami lehetővé teszi a nézők számára, hogy ne csak otthon mozizhassanak, tévézhessenek, hanem akár útközben is. Ahol a Netflix már piacra lépett ott mindenhol jelentős hatással van a TV és filmiparra.

A következő napokban, hetekben a Netflix Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban és Svájcban is elérhetővé válik, és 2015-ben állítólag Spanyolországban és Ausztráliában is. Hogy Magyarországon mindez mikor következik be, azt egyelőre nem tudni.

A Netflix eddig körülbelül 50 millió felhasználójából 13,8 millió az Amerikai Egyesült Államokban lakik. Még ebben a negyedévben az új piacok belépésével a cég már 53 millió felhasználóra számít.

Kapcsolódó linkek:

A Netflix 2014-ben kezdi a 4K tartalmak online terjesztését
A Netflix 4K Ultra HD online tartalomterjesztést tesztel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .