OLED TV: már török gyártóktól is az IFA 2016 kiállításon

1. Oldal

Az IFA kiállításon két török TV gyártó is bemutatja az LG Display paneljére épülő 164 centis (65 inch) OLED TV-jét. Az Arçelik által előállított modell Grundig márkanéven kerül forgalomba, a Vestel készüléke akár a Toshiba logóját is viselheti majd.


OLED TV-t nemcsak a Philips a Loewe és a Metz mutatnak be az IFA 2016 kiállításon, de olyan a fogyasztók körében talán nem túl ismert, viszont jelentős volumenű tévégyártók is, mint a török Arçelik és Vestel is. Természetesen ezekhez az OLED TV-khez is az LG Display szállít paneleket.

Grundig OLED_TV_IFA.jpg
Az Arçelik állítja elő azt a Berlinben látható Grundig márkájú 164 centis (65 inch) OLED TV-t, ami Ultra HD felbontású, nagy dinamikatartományú (HDR), képes a DCI-P3 színtér szinte teljes reprodukciójára és legvékonyabb pontján csupán 5,97 mm vastag.

Az Európa szerte még ma is elismert márkanevet viselő OLED TV kerete és állványa alumíniumból készül. A feltehetően Android TV operációs rendszert futtató modell HEVC és VP9 dekódolására és így internetes 4K streaming szolgáltatások tartalmainak megjelenítésére is alkalmas akár a beépített WiFi kapcsolaton át is. 3D kép is nézhető a TV képernyőjén valószínűleg passzív 3D szemüveggel, kettős tunerről tud felvételt készíteni és 8 hangszórójából 60W teljesítménnyel szólal meg a hang.

A Grundig 65VLO9790 OLED TV késő ősszel lesz kapható Európában a régiótól függő, de nagyjából 6.500 € (kb. 2 millió Ft) áron.

A Vestel az egyik legnagyobb TV gyártó Európában, ha az összes OEM szerződéses partnerét számításba vesszük. A török cég és a Toshiba éppen az IFA 2016 alkalmával jelentette be stratégiai együttműködését, melynek eredményeként a Toshiba márkájú TV-k visszatérhetnek az európai piacra. Ennek keretében a Vestel lesz felelős a TV-k gyártásért, értékesítésért, marketingjéért, és az ellátási láncért az európai piacon, szorosan együttműködve a Toshiba kutatás-fejlesztési és minőségbiztosítási tevékenységével. A cégek remélik, hogy ambiciózus növekedési terveik eredményeként túlszárnyalhatják a Toshiba korábbi pozícióját is az európai TV piacon.

Vestel OLED_TV_IFA.jpg
Bár egyelőre még semmi konkrétum nem ismert a jövőben a Toshiba márkanevével megjelenő TV-kről, de nem elképzelhetetlen, hogy a Vestel által gyártott első OLED TV-n (lásd a fenti képen) Toshiba felirat díszeleg majd.

Kapcsolódó linkek:

Philips: az első 4K, HDR OLED TV Android TV platformmal
Loewe: az első OLED TV-k a kínálatban
Google: bővül az Android TV és Google Cast TV család
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
Android TV: a Hisense, a TCL és mások is csatlakoznak
A Grundig is Android TV platformot használ a jövőben
Netflix: külön gomb európai TV-ken a szolgáltatás eléréséhez
A Toshiba hivatalosan is felhagy a TV üzlettel Észak-Amerikában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .