A Toshiba hivatalosan is felhagy a TV üzlettel Észak-Amerikában

1. Oldal

A Toshiba márciustól kiszáll az észak-amerikai TV piacról, és azt követően Japánt kivéve ezt teszi minden más régióban, bár márkaneve megmaradhat licencben gyártott készülékeken.


Sokat sejtető volt, hogy a Toshiba a januári CES 2015 kiállításon nem jelentett be új TV-ket az idei évre, és most a cég sajtóközleményben erősítette meg, hogy 2015 márciusával felhagy a TV üzlettel Észak-Amerikában. A Toshiba az elkövetkező hónapokban kivonul minden más régió TV piacáról is, kivéve Japánt.

A cég a piacok lassulásával és a „kemény árversennyel” indokolja lépését. A sajtóközlemény szerint: „A Toshiba át kívánja átalakítani fogyasztói TV üzletét a Japánon kívüli régiókban saját fejlesztés és értékesítés helyett egy márka licenc struktúrával. Az új rendszer véglegesítésének és a jelöltekkel való megállapodások véglegesítésének céldátuma ez év áprilisa”.

Toshiba_L74XX.jpg
Észak-Amerikában Toshiba márkájú TV-k továbbra is lesznek, de azokat a jogokat megvásároló tajvani Compal Electronics, Inc. gyártja és forgalmazza majd a Toshiba bármiféle közreműködése nélkül. Európában is hasonló márka licenc rendszert kíván felépíteni a Toshiba.

Hét éve a Blu-ray kontra HD DVD formátumháború az utóbbi, vagyis a Toshiba vereségével zárult, és a Canon ígéretes SED TV technológiája sem került soha piacra. Az utóbbi években a Toshiba nagyteljesítményű Cevo processzorával próbálta piacképesebbé tenni TV-it.

A Pioneer és a JVC után tehát egy újabb japán TV gyártó dobja be a törülközőt, a megmaradtak közül pedig a Sharp kivonul Európából, a Panasonic csak drága csúcskategóriás TV-ket kínál, és a Sony eladni készül TV üzletágát.

Kapcsolódó linkek:

Sony: eladó a TV és a mobil üzletág?
A Sharp kivonul Európából, márkaneve egy szlovák cégé
Panasonic AX900: 4K LCD csúcs TV-k OLED árban
Toshiba: új T54 és L24 TV szériák a belépő kategóriában
Toshiba: U sorozatú Ultra HD TV az IFA 2014 kiállításon
Toshiba L54/L74: új belépő és középkategóriás okos TV szériák
Toshiba L3: az új kedvező áru okostévé
Toshiba L5: új 3D LED LCD TV-k kedvező áron
A Toshiba leállítja az LCD TV-k gyártását Japánban
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben
Toshiba hivatalos bejelentés: a cég felhagy a HD DVD üzlettel
A Canon kivásárolja a Toshibát a SED-ből, de így kérdéses a tömeggyártás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .