Új JBL hangsugárzó készletek

1. Oldal

Az SCS200 és SCS260 5.1 ill. 6.1 csatornás készletek kedvező áron kínálják a JBL legkorszerűbb hangsugárzó technológiáját rendkívül kedvező áron.
Minden ilyen kompakt, szatellit sugárzókból és aktív mélysugárzóból álló hangsugárzó készlet kulcseleme ez utóbbi, a „subwoofer”. A két új készletben kínált 100 Wattos (RMS) beépített erősítővel meghajtott, a padlóra sugárzó 20 cm-es tisztán cellulózszálas (azaz papír) membrán hangszórójú, és a bassz-reflex konstrukciójú doboz klasszikus, jól bevált megoldás, mely a kis geometriai méretek ellenére rendkívül erőteljes, mind a zenei, mind a filmes mélyhangok előállítását jól szolgálja. A könnyű és erős membránanyag biztosítja a pontos megszólaláshoz szükséges gyors kónusz-mozgást, a nagyhatásfokú erősítő pedig nagyszinten is alacsony torzítást. A mélyhangok szintje szabályozható, a sugárzót erősített jelek fogadására és továbbítására szolgáló szorító csatlakozókkal és vonali szintű bemenetekkel egyaránt ellátták, ráadásul a csomagban ez utóbbihoz egy jelkábelt is adnak.

JBL SCS200.5 Az azonos alkatrészekből és konstrukciós elvek alapján felépülő center, front és surround (hátsó) sugárzók teljesen azonos módon szólalnak meg. A két 75 mm-es (az SCS200 szatellitjeiben csak egy) hangszóró kompakt méretben is jelentős teljesítmény-terhelhetőséget biztosít. A polimer-bevonattal merevített és csillapított cellulózszálas PolyPlas membrán bevonat általi tömegnövekedése minimális, így még a mélyebb hangtartományban és nagyobb szinten is alacsony a membránrezonanciából eredő torzítás. A 13 mm-es titán laminált dómsugárzó pontos nagyfrekvenciás hangokat állít elő szintén megnövelt teljesítmény-terhelhetőség mellett.


JBL SCS200.6 A JBL két technológiai újdonságot is bevet. A dómsugárzó körüli EOS (Elliptical Oblate Spheroidal) hullámterelő növeli a nagyfrekvenciák szintjét és dinamikatartományát, így kisebb betáplált teljesítményre van szükség. Javul a főirányon kívüli (off-axis) szóródás, és a keresztváltás körüli frekvencia-átvitel is jobban illeszkedik a középtartományhoz. A professzionális lehallgató monitorokból származik az LSR (Linear Spatial reference) technológia, mely egy hallgatási ablakot hoz létre (±30 fok vízszintes, ±15 fok függőleges). Ezek a megoldások a lehallgatás környékén több, a hangsugárzókból eredő direkt hangot és kevesebb visszavert hangot eredményeznek, ami akusztikai szempontból kívánatos.

JBL SCS260.5

A külső nem túl hivalkodó, ugyanakkor mégis modern és így elegánsan illeszthetőek bármilyen környezetbe az ezüst, (a mélysugárzónál pedig ezüst és szürke kombinációjú) dobozok. Az elhelyezést nagyban könnyíti, hogy a sugárzók a saját lábukon is megállnak és center kivételével a szatellitekhez jár egy-egy minden irányba állítható fali tartó. Az opcionális 80 cm magas állvánnyal persze a padlón is megállnak az erre szerelt sugárzók.

JBL SCS260.6


A javasolt fogyasztói árak:
SCS200.61997 6.1 Surround hangsugárzó készlet 105.000 Ft
SCS200.51998 5.1 Surround hangsugárzó készlet 92.000 Ft
SCS260.61996 6.1 Surround hangsugárzó készlet 129.000 Ft
SCS260.51992 5.1 Surround hangsugárzó készlet 110.000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .