Új Mordaunt-Short mélysugárzó

1. Oldal

A cég legnagyobb, MS909W típusjelű subwooferét 300W-os digitális erősítő látja el teljesítménnyel és a 30 centis, hosszú löketű hangszórót saját K+F részlege fejlesztette.
A Mordaunt-Short saját technológiájának számító CPC (Continuos Profile Cone azaz folyamatos profilú kónusz) hangszóró kerül ebbe a mélysugárzóba is, melynek membránját törésektől mentes, könnyű, de kemény alumínium alkotja. A gyártó szerint ez a záloga a membrán rendkívüli merevségének és az általa keltett hang minimális torzításának, „mellyel más hangszóró konstrukciók nehezen állják a versenyt”.

A kis torzítást és a membrán lineáris mozgását szolgálják a hangszórók lengőtekercseinek lézeres mérési eljárással történő beállítása, mely jobb mágneses fluxus geometriát is eredményez. Egy további elektromos rövidzár-gyűrű akadályozza meg a lengőcséve és a légrés mágneses mezeje közti nemlineáris kölcsönhatást, a dinamikus indukcióváltozások kontrolálásával csökkentve a torzítást.

A nagyméretű hangszórót egy ugyancsak tekintélyes 300 wattos digitális erősítő hajtja meg. A digitális technológia használatával együtt járó nagy hatásfok jelentősen csökkenti a tápegység terhelését. Ez kisebb tápegység-modulációs hatást és tranziens valamint intermodulációs torzítást eredményez, mely különösen gyakori mélyfrekvencián, kevésbé igényesen tervezett sugárzóknál.

909W_72dpi.jpg
A mágnesesen árnyékolt MS909W988 egy állítható mélyfrekvenciás lyukszűrőt is tartalmaz, mely a szoba saját rezgésmódjának kiegyenlítésére szolgál, de ennek használhatóságát minden akusztikában járatos szakember joggal kérdőjelezheti meg.

A fekete és cseresznyefa színű 42x42x42 centis doboz 28 kilót nyom, és 50-200Hz között állítható keresztváltási frekvenciával, 30Hz legmélyebb hang előállítására képes. Fogyasztói ára 212 000 Ft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .