Végül a Universal kombi Blu-ray/DVD lemezt is megjelentet

1. Oldal

Az Universal Studios által megjelentetett Blu-ray/DVD „flipper disc” kétoldalas lemez egyik oldala Blu-ray, másik oldala DVD, amit olyan helyeken is le lehet játszani, ahol nincs Blu-ray lejátszó.

Blu-ray Disc_150px.jpgA hollywoodi filmstúdiók közül az Universal az első, amely BD-59 (egyik oldalán 50GB-os Blu-ray, másik oldalán 9GB-os DVD) kombi Blu-ray/DVD lemezt ad ki. A január 19-én megjelenő Bourne trilógia: The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum filmjei lesznek az elsők, amelyek így kerülnek a boltokba.

A Blu-ray lemezek egyik hátránya, hogy az újonnan megvásárolt filmet nem lehet lejátszani a háztartásban esetleg már meglévő DVD lejátszókkal. Hiába van ugyanis Blu-ray lejátszó a házi-moziban vagy a nappaliban, ha a gyerek- vagy hálószobában, esetleg a kocsiban nem vesszük hasznát az új lemeznek. A Blu-ray/DVD „flipper disc” kétoldalas lemez erre jelent megoldást.

Egyre népszerűbb alternatíva viszont a film külön-külön Blu-ray és DVD lemezváltozatát is tartalmazó csomag. Mindent összevetve egy ilyen csomag többet kínál, mivel a két lemez bárhol használható. A kétoldalas kombi lemez egyetlen előnye, hogy olcsóbb lehet az előállítása, s így a film ára is kedvezőbb.

A kombi lemez persze nem újdonság. 2007-ben már számos ilyen jelent meg HD DVD/DVD formátumban és sikeres volt a vásárlók között. Ezért elég meglepő, hogy két évet kellett várni arra, hogy a Blu-ray lemezek kiadói is felismerjék a lehetőséget.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray/videojáték lemezeket jelentet meg a Sony a PS3-hoz
Megjelent az első hibrid Blu-ray/DVD műsoros lemez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .