Vevőre talál végre az Onkyo és a Pioneer?

A VOXX és a Sharp bejelentették szándékukat, hogy megvásárolnák a nehéz helyzetben lévő japán Onkyo Home Entertainment otthoni audio/video üzletágát a Pioneer márkával együtt.


A már egy ideje súlyos pénzügyi nehézségekkel küszködő Onkyo Home Entertainment Corporation (Onkyo) 2019-ben majdnem a Sound United érdekeltségébe került, de ez az üzlet végül meghiúsult. Mivel a cég jelenleg a csőd szélén áll, sietve új vevőt kerestek. Úgy tűnik, hogy ez a VOXX International Corporation (VOXX) és partnerként a Sharp Corporation (Sharp) lehet.

VOXX Onkyo és Pineer

A VOXX sajtóbejelentése szerint az autóipari és szórakoztatóelektronikai technológiák terén világpiaci vezető VOXX és a Sharp szándéknyilatkozatot írtak alá az Onkyo otthoni audio/video üzletágának megvásárlására, és egyelőre kizárólagosságot kaptak az üzlet véglegesítéséről folyó tárgyalások idejére. A VOXX és a Sharp kötelező érvényű megállapodást is kötöttek a javasolt tranzakció előmozdítása érdekében.

A végleges megállapodás aláírására május 20-án kerülhet sor. Ha az létrejön, akkor az Onkyo részvényesei elé terjesztik a 2021. június 25-re tervezett rendes közgyűlésen. A NikkeiAsia szerint a tranzakció a Pioneer és az Integra leányvállalatok felvásárlását is tartalmazza.

A VOXX Consumer (fogyasztói) üzletágához olyan márkák tartoznak, mint a Klipsch, az Acoustic Research, a 808 Audio, a Magnat, a MacAudio, a Heco és az USA-ban még ma is jól csengő RCA.

Az Onkyo és a VOXX együttműködése nem új keletű. Az utóbbi cég 2020 júliusában alapított forgalmazó cégén és leányvállalatán keresztül már kizárólagos disztribútora az Onkyo, a Pioneer, a Pioneer Elite és az Integra termékeknek Amerikában. Az Onkyo pedig 2019-ben lett a Klipsch prémium audio megoldások forgalmazója Japánban. A Sharp is évek óta gyárt termékeket egy közös vállalatban az Onkyo számára malajziai gyárában.

Reméljük, hogy a megállapodás megteremti a hazánkban is sokak által kedvelt Onkyo és Pioneer márkák túlélésének esélyét.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Vevőre talál végre az Onkyo és a Pioneer?” bejegyzéshez

  1. “Reméljük, hogy a megállapodás megteremti a hazánkban is sokak által kedvelt Onkyo és Pioneer márkák túlélését.” Igen, de hosszú távon minőség romlásra és arc vesztéstől tartok. Sajnálatos.
    Ez történt a Denon, Marantz és a Bowers & Wilkins stb. márkákkal is. A népszáj el is nevezte Bovli & Wilkinsnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .