Vevőre talál végre az Onkyo és a Pioneer (Frissítve)

A VOXX és a Sharp által létrehozott közösvállalat megvásárolta az Onkyo Home Entertainment otthoni audio/video üzletágát a Pioneer márkanév használatával együtt.


Frissítés:

A VOXX International Corporation hivatalosan is bejelentette, hogy leányvállalata a Premium Audio Company, LLC (a továbbiakban PAC) és a Sharp Corporation által létrehozott közös vállalat megszerezte az Onkyo Home Entertainment Corporation AV üzletága bizonyos eszközeit . A tranzakció a hatóságok jóváhagyásával és a feltételek teljesülésével 2021. szeptember 8 -án zárult le. Az Onkyo igazgatótanácsa által korábban jóváhagyott javasolt tranzakciót az Onkyo részvényesei június 25-ei közgyűlésükön szentesítették.

A kb. 77%-os részesedéssel rendelkező PAC és a kb. 23%-os részesedésű Sharp alapította közösvállalat a véglegesített tranzakció keretében 30,8 millió dollárt (kb, 9,1 milliárd Ft) vételárat és bizonyos termékeladások után jutalékot is fizet, valamint átvállal bizonyos Onkyo kötelezettségeket.

A jövőben a PAC végezi majd világszerte a forgalmazást és minden az értékesítéssel és marketinggel kapcsolatos tevékenységet, a termékgyártás pedig a Sharp malajziai gyártában zajlik majd. Az akvizícióval a közösvállalat tulajdonába kerülnek az Onkyo és az Integra márkák és az ezekkel forgalmazott összes termék, minden szellemi tulajdon valamint a mérnöki és gyártási jogok. A VOXX International és a Pioneer Corporation pedig új licencmegállapodást kötött, melynek értelmében a PAC fogja forgalmazni és értékesíteni a Pioneer és Pioneer Elite márkájú AV vevőerősítőket és soundbar hangrendszereket világszerte, Kínát kivéve.

Feltehetően az új Onkyo és Pioneer AV vevőerősítők azért nincsenek még a piacon, mert a termelés felfuttatása és az alkatrészek biztosítása időbe telik, ahogy a vélhetően megújuló forgalmazói hálózat felállítása is.

2021. május 7.:

A már egy ideje súlyos pénzügyi nehézségekkel küszködő Onkyo Home Entertainment Corporation (Onkyo) 2019-ben majdnem a Sound United érdekeltségébe került, de ez az üzlet végül meghiúsult. Mivel a cég jelenleg a csőd szélén áll, sietve új vevőt kerestek. Úgy tűnik, hogy ez a VOXX International Corporation (VOXX) és partnerként a Sharp Corporation (Sharp) lehet.

VOXX Onkyo és Pineer

A VOXX sajtóbejelentése szerint az autóipari és szórakoztatóelektronikai technológiák terén világpiaci vezető VOXX és a Sharp szándéknyilatkozatot írtak alá az Onkyo otthoni audio/video üzletágának megvásárlására, és egyelőre kizárólagosságot kaptak az üzlet véglegesítéséről folyó tárgyalások idejére. A VOXX és a Sharp kötelező érvényű megállapodást is kötöttek a javasolt tranzakció előmozdítása érdekében.

A végleges megállapodás aláírására május 20-án kerülhet sor. Ha az létrejön, akkor az Onkyo részvényesei elé terjesztik a 2021. június 25-re tervezett rendes közgyűlésen. A NikkeiAsia szerint a tranzakció a Pioneer és az Integra leányvállalatok felvásárlását is tartalmazza.

A VOXX Consumer (fogyasztói) üzletágához olyan márkák tartoznak, mint a Klipsch, az Acoustic Research, a 808 Audio, a Magnat, a MacAudio, a Heco és az USA-ban még ma is jól csengő RCA.

Az Onkyo és a VOXX együttműködése nem új keletű. Az utóbbi cég 2020 júliusában alapított forgalmazó cégén és leányvállalatán keresztül már kizárólagos disztribútora az Onkyo, a Pioneer, a Pioneer Elite és az Integra termékeknek Amerikában. Az Onkyo pedig 2019-ben lett a Klipsch prémium audio megoldások forgalmazója Japánban. A Sharp is évek óta gyárt termékeket egy közös vállalatban az Onkyo számára malajziai gyárában.

Reméljük, hogy a megállapodás megteremti a hazánkban is sokak által kedvelt Onkyo és Pioneer márkák túlélésének esélyét.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Egy hozzászólás “Vevőre talál végre az Onkyo és a Pioneer (Frissítve)” bejegyzéshez

  1. „Reméljük, hogy a megállapodás megteremti a hazánkban is sokak által kedvelt Onkyo és Pioneer márkák túlélését.” Igen, de hosszú távon minőség romlásra és arc vesztéstől tartok. Sajnálatos.
    Ez történt a Denon, Marantz és a Bowers & Wilkins stb. márkákkal is. A népszáj el is nevezte Bovli & Wilkinsnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .