Warner: Total Hi Def lemezek az év második felétől

1. Oldal

A Warner Home Video még a CES 2007 alkalmával tartott sajtótájékoztatón bemutatta a „Total Hi Def” lemezt, mely egyik oldalán Blu-ray, másik oldalán HD DVD műsortartalmat kínál majd.
Total_hi_Def_logo.JPG
A Warner Home Video, a legnagyobb filmválasztékkal rendelkező stúdió filmterjesztő cége a CES 2007-en megtartott bemutató után közleményében is bejelentette a „Total Hi Def” lemezt.A cég szerint hiába a fogyasztók nagyfelbontású műsorok iránti vágya, a formátum dilemma zavara miatt a HD technológia vásárlói befogadása lassabban zajlik a vártnál. A fogyasztók kénytelenek választani a nagyfelbontású lemezformátumok között, anélkül hogy tudnák kedvenc filmjeik megjelennek-e az adott formátumban, vagy hogy az a formátum mennyi ideig marad fenn.

„A Total Hi Def lemez arról szól, hogy a vásárlónak teljes választási lehetőséget ad, a tartalom-előállítók és művészek számára munkáik lehető legszélesebb terjesztésének lehetőségét nyújtja, és segít a kiskereskedőknek a piaci növekedésben” mondta Kevin Tsujihara a Warner Bros. Home Entertainment Group elnöke. „A formátumokkal kapcsolatos lehetséges félelmet eloszlatva hisszük ez az új lemez segíthet a fogyasztóknak teljesen befogadni az elérhető legnagyszerűbb otthoni szórakozás élményét.” tette hozzá.

Ha az iparág széles körben elfogadná az ugyanazon műsor Blu-ray és HD DVD változatát is tartalmazó Total Hi Def lemezt, akkor megszűnhetne a fogyasztók jelenlegi zavarodottsága, mert tekintet nélkül arra, milyen lejátszójuk is van odahaza ezt a lemezt mindenképpen le tudnák játszani. A vezető gyártók és sokszorosítók által tesztelt lemez „anyagát tekintve” nem kerülne többe a hagyományos lemezeknél, de egyszerűsítené az értékesítést is, mert a kiskereskedők csökkenthetnék a polchelyet, amire most két változatban kell kitenniük az ugyanazt a filmet tartalmazó lemezt. A Warner Bros. azt is bejelentette nem tart igényt semmilyen licencdíjra a lemez használatáért. A Best Buy kereskedelmi lánc támogatja a kombinált lemezformátumot, de jelenleg más stúdiók még nem jelezték a Total Hi Def lemez elfogadását.

A Warner Bros. bejelentése szerint az első Total Hi Def lemezek az év második felében jelennek meg. Ezek pontosan ugyanúgy 1,2mm vastagok, mint a hagyományos DVD, HD DVD és Blu-ray társaik, és képesek a két formátum kétrétegű változatait is tartalmazni egy-egy oldalukon, vagyis vagy 15 vagy 30 GB lehet a HD DVD oldalon és 25 vagy 50 GB a Blu-ray oldalon.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (II.)
Blu-ray HD DVD hírek a CES 2007-en (I.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .