OLED: az LG partnerként használja a Kodak technológiáját

1. Oldal

A képernyőgyártók és technológiai beszállítók sokasodó partneri együttműködésének sorában az LG Electronics megállapodást kötött arról, hogy a Kodak szabadalmaztatott OLED technológiáját használja majd számos alkalmazásban.
Sokak szerint a Kodak AMOLED, azaz aktív mátrix OLED modulok állítják elő a legélénkebb színeket, s ez a cég által kifejlesztett gazdag színtelítettséget és fényhatásfokot eredményező „szennyező” (dotant) anyagainak köszönhető.

kodak-oled.jpg
A megállapodás értelmében ezeket az anyagokat és más Kodak által szabadalmaztatott OLED technológiákat használ majd fel az LG Electronics mobiltelefonokban, képkeretekben és TV készülékekben.

Andrew Sculley a Kodak Display csoportjának elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy az együttműködés eredményeként megszülető első termék az év végére várható. Ez valószínűleg egy kisméretű 30 – 41 centis (12 – 15 inch) TV/monitor lesz.

Szó van a Kodak-nál a képernyők relatív méretének növeléséről is. A nagy, 50 cm feletti OLED TV-k gyártását jelenleg a túl drága technológia, a nem éppen ideális energiahatékonyság, és az nehezíti, hogy az LCD és plazma technológiák gyártói még mindig versenyképesebben kínálják termékeiket.

Kapcsolódó linkek:

OLED: a gazdasági válság hátráltatja a képméret növelését
OLED: a Samsung szerint idén már életképes az OLED TV
OLED: új technológiák a hatékonyabb és olcsóbb képernyőkért
OLED: 102 centis most a legnagyobb OLED képernyő
OLED: nagyobb hatásfok és élettartam a Kodak új anyagával
Panasonic: 102 centis (40 inch) OLED TV 2011-re?
Közös OLED fejlesztés japán állami támogatással
Az első kapható OLED TV élettartama kérdéses
A Samsung SDI és az LG Display OLED tervei
Sony: jelentős összeg OLED paneltechnológiára
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .