WiSA: kész a 7.1 csatornás vezeték-nélküli hangtovábbítás

1. Oldal

A WiSA gyártói szövetség a május eleji müncheni High-End Show alkalmával mutatja be a 7.1 csatornás surround hangot vezeték-nélkül továbbító szabvány specifikációját és megfelelőségi tesztprogramját.


WiSA_logo.jpg
A múltév decemberében megalakult WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) a vezeték-nélküli hangsugárzók és hangjel-továbbítás technológiáján munkálkodik. A szövetséghez tartozó Klopsch Group, a Pioneer, a Polk Audio és a Sharp célja, hogy elfogadott ipari szabványt hozzanak létre a térhatású hang jeleinek vezeték-nélküli továbbítására a TV-k, a Blu-ray lejátszók, a házi-mozi rendszerek, más forráskészülékek és a hangsugárzók között.

A WiSA bejelentése szerint a házi-moziban működő vezeték-nélkül, zavarmentesen továbbított 7.1 csatornás surround hang első európai bemutatójára a müncheni High-End Show-n kerül sor május 3-6 között.

A protokoll első specifikációja állítólag kompatibilis a tömörítetlen a 32, 44,1, 48 és 96 kHz-es mintavételezésű 16/24 bites HD audiojelekkel. A rendszer késleltetését 5ms-ban rögzítik, és az egyik hangsugárzó másik hangsugárzóval való kommunikációjának ideje kevesebb, mint 160ns.

Nem ez az első kísérlet surround hang vezeték-nélküli továbbítására. A Wireless HD konzorcium is hasonlóval próbálkozik, és a Dynaudio Xeo hangsugárzók is ilyen technológiára alapulnak.

Kapcsolódó linkek:

Jönnek az úgymond vezeték-nélküli high-end hangsugárzók
Vezeték-nélküli nagyfelbontású jelátviteli megoldások versenyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .